Bu Yöntemi Kullanıyorlar Bakanlık Deşifre Etti

Hükümet harekete geçti tefecilere göz açtırmıyor, Pos üzerinden yapılan yeni tefecilik yöntemini Hazine ve Maliye Bakanlığı deşifre etti

Bu Yöntemi Kullanıyorlar Bakanlık Deşifre Etti

Tefeciliği önlemek için etkin bir mücadele yapan devlet kurumları, tefeciler Bu kapsamda kağıt üzerinde oluşturulan şirketler üzerinden POS cihazları aracılığıyla komisyon alarak tefecilik yaptığı belirlenen kişilere Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi müfettişleri tarafından inceleme başlattı.

KREDİ KARTINA BORÇLANMA

Raporda POS üzerinden yapılan tefecilik yöntemini şöyle tarif edildi: Borç para talebinde bulunan kişi veya kişiler ticari bir alışveriş yapmış gibi kredi kartları ile mevcut kişilerin POS cihazlarından yüklü miktarda para çekiyor. 

Çekmiş olduğu para karşılığında tefeci olarak nitelendirilen kişiler belirli bir komisyon ücreti alarak borç alan tarafından faizle para almasını sağlıyor. 

Tefeci verdiği borç parayı cihazın ait olduğu bankadan yapacağından, verilen borç para güvence altına alınmış bulunmaktadır. Bu işlemlerde POS cihazı bir nevi alacağın güvence altına alınmasını sağladığından tercih edilmektedir.

13 MİLYONLUK SAHTE FATURA DÜZENLENMİŞ

2014'senesinden bu zamana sahte fatura düzenleyerek POS cihazları üzerinden tefecilik yaptığı belirlenen Ekrem E.'nin 13 milyon üzerinde sahte fatura düzenlediği ortaya çıktı. 

Kredi kartlarını nakit paraya sıkıştıkları için komisyon vererek Ekrem E.'ye verdiklerini söyleyen mağdurlar şüpheliyi tanımadıklarını söyledi. 

POS cihazı üzerinden çekilen paralar karşılığında herhangi bir hizmet olmadığını saptayan uzmanlar, analiz sonuçlarında senelerce usulsüz şekilde komisyon karşılığı para transferi yapıldığını ortaya çıkardı.

Kaynak : Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER