Bursa'da feci otobüs kazası! Ölüler ve çok sayıda yaralı var

Son dakika haberi: Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin'de peş peşe yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazaların ardından bu sabah da Bursa'da korkunç bir trafik kazası meydana geldi. İnegöl ilçesinde onlarca kişinin bulunduğu belirtilen bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu araçtaki birçok kişi yaralanırken 5 kişi de yaşamını yitirdi.

Bursa'da feci otobüs kazası! Ölüler ve çok sayıda yaralı var

Son dakika haberi: Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin'de peş peşe yaşanan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazaların ardından bu sabah da Bursa'da korkunç bir trafik kazası meydana geldi. İnegöl ilçesinde onlarca kişinin bulunduğu belirtilen bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu araçtaki birçok kişi yaralanırken 5 kişi de yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden vatandaşların kimlikleri belli oldu. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kazayla ilgili açıklama yapıldı.

Son dakika haberi: Bursa'daki kazada can pazarı! Kentte meydana gelen trafik kazasında bir tur otobüsünün devrilerek şarampole yuvarlandığı belirtildi. Kaza sonucu araçtaki 36 kişi yaralanırken 5 kişi hayatını kaybetti. Bölgeye ekipler sevk edildi, yaralılar ise hastaneye kaldırıldı. Otobüs sürücüsünün yanı sıra yaşamını yitiren 4 kişinin kimlikleri belli oldu. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada soruşturma işlemlerine derhal başlandığı belirtildi. İşte Bursa'daki korkunç kazanın ayrıntıları...

Edinilen bilgiye göre, Kütahya Tavşanlı’dan Bursa’nın Mudanya ilçesine gezi için yola çıkan Kenan Yiğit idaresindeki 43 ACT 702 plakalı tur otobüsü Domaniç mevkiinde şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Otobüs şoförü Kenan Yiğit ve 2 yolcunun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

36 yaralı ise ambulanslarla Kütahya ve Bursa’daki hastanelere sevk edildi.

Ekipler kaza bölgesinde geniş çaplı güvenlik tedbiri alırken, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat şöyle konuştu:

“Üzücü bir olay yaşadık.

Tavşanlı’dan Mudanya’ya gitmek üzere yola çıkan tur otobüsü sabah saatlerinde Domaniç yolu üzerinde şarampolden aşağı yuvarlandı.

Kaza sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 37 kişi yaralandı.

Yaralıların 31 tanesi Bursa’daki hastanelere, 6’sı ise Kütahya’daki hastanelere sevk edildi. Başımız sağ olsun.

Kazanın neden olduğu, teknik inceleme sonucunda belli olacak.

Şu an bu konuda bir şey söylemek doğru olmaz."

ÖLÜ SAYISI ARTTI! KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada, olay yerinde sürücü Kenan Yiğit (47) ile 2 yolcu yaşamını yitirmişti. Ölü sayısı 5'e yükseldi.

Hayatını kaybeden 4 yolcunun kimlikleri belli oldu.

Şule Dağdelen (48), Nazan Kaytan (52), Mustafa Kemal Girgin (52) ile Fatih Kalemiş’in (54) yaşamını yitirdiği belirlendi.

Fatih Kalemiş’in, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yeni Mahalle'nin muhtarı olduğu öğrenildi. (DHA)

SORUŞTURMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

Öte yandan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kazayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İnegöl-Domaniç karayolunda Domaniç ilçesi istikametinden, Mudanya ilçesi istikametine seyir halinde olan şüphelinin 28/08/2022 günü saat 08:00 sıralarında direksiyon hakimiyetini kaybederek sevk ve idaresindeki tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada; 5 kişi hayatını kaybetmiş, 38 kişi ise yaralanmıştır. Olayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, olayı soruşturmakla iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ölü muayene ve ölenlerin kimlik tespiti işlemleri devam etmekte olup yaralı kişilerin tedavileri çeşitli hastanelerde yapılmaktadır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

MYNET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER