Çatışmalarda 29. gün: İsrail, Gazze'de Nasr Çocuk Hastanesi'ni bombaladı

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 29. gününde de devam ederken İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 3 bin 900’ü çocuk olmak üzere 9 bin 488 Filistinli öldürüldüğünü bildirdi. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü belirtti. İsrail'in, Gazze’nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini bombaladığı, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okulu'nu bombaladı, saldırıda 15 kişi öldü 70'ten fazla kişi ise yaralandı.

Çatışmalarda 29. gün: İsrail, Gazze'de Nasr Çocuk Hastanesi'ni bombaladı

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar, 29. gününde de devam ediyor.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'nin girişini hedef aldı. Filistin merkezli El-Aksa televizyonunda yer alan haberde, savaş uçaklarının girişini bombaladığı Nasr Çocuk Hastanesi'nde ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Savaş uçaklarının aynı zamanda yoğun nüfuslu Es-Sabra Mahallesi'nin merkezindeki bir camiyi ve Refah kentinin doğusunda birçok mahalleye su sağlayan bir su deposunu bombaladığı kaydedildi.

Oyunun oldukça riskli olduğunu, hatta ölümle bile sonuçlanabileceğini söyleyen Prof. Dr. Dilci, şöyle konuştu:

-Bu oyun daha önce de bahsettiğimiz gibi şiddet içerikli oyunların bir türevi olarak karşımıza çıkmaktadır.

-Çünkü bugün dijital mecradaki oyunlar, daha çok öldürme, saldırma ve bu anlamda mazoşist yönleriyle bireyin kendi kendine acı veya sadist şekilde karşı tarafa zarar verici nitelikte duyarsızlıkların getirdiği bir oyun türüdür.

-Bununla beraber kanlı para oyunu çocukların daha çok birbirleri üzerinde narsist ya da sadist duygularını tatmin etme amacıyla pedagojik yaklaşımda tamamen ve geleceğin tehlikeli suç eğilimi olan çocukları yaratacak bir oyun denilebilir. Acil bu konuda tedbirlerin alınması gerekir.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah'ta deniz kıyısındaki balıkçı teknelerini hedef aldığı ve Filistinlilere ait teknelerde yangın çıktığını belirtti.

İsrail ordusu, Gazze Şehri'nde kalan halkın tek elektrik kaynağı olan güneş panellerini ve Gazze'deki El-Vefa Hastanesi'nin ana elektrik jeneratörünü de hedef alarak hizmet dışı bıraktı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, son 24 saatte İsrail'in saldırılarında 3 bin 900’ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın olmak üzere 9 bin 488 Filistinli öldürüldü. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

İSRAİL, OKULU BOMBALADI

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okulu'nu bombaladı. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise açıklamasında, "Cibaliya'daki El-Fahura Okulunun hedef alınması sonucu 15 Filistinli şehit edildi, 70'den fazla kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

"GAZZE'DE ÇATIŞMALAR DURMAZSA İNSANİ FELAKET DAHA DA KÖTÜLEŞECEK"

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), çatışmalar durmadığı takdirde İsrail'in 16 yıldır abluka uyguladığı Gazze'deki insani felaketin daha da kötüleşeceğini belirtti.

İngiltere merkezli örgütten yapılan açıklamada çatışmalar nedeniyle sivil ölümlerinin daha önce görülmemiş seviyelerde gerçekleştiği ifade edilerek, "Her geçen gün daha fazla hayat sona eriyor, Gazze'deki insani felaket daha da kötüleşiyor" denildi.

"Çatışmalar bir an önce durmazsa İsrail'in işgal altındaki Gazze'ye 16 yıldır uyguladığı hukuk dışı ablukanın yol açtığı insani felaket daha da kötüleşecek." ifadelerine yer verilen açıklamada tüm tarafların savaş suçları işlemeyi ve uluslararası insancıl hukuku ciddi şekilde ihlal etmeyi sürdürdüğüne vurgu yapıldı.

Ateşkesin tüm tarafların hukuka aykırı saldırılarına son vermenin yanı sıra insanların çektiği acıya çare olmak üzere yardım kuruluşlarının bölgede faaliyetler yürütmesini sağlayacağı ifade edilen açıklamada, hastanelerin ihtiyaçlarının sağlanması için de ateşkese ihtiyaç olduğu belirtildi.

İSRAİL, GAZZE'DE ŞİFA HASTANESİ YERLEŞKESİNİN GİRİŞ KISMINI VURDU

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurduğu, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını bombalaması sonucu can kayıpları yaşandı.

İsrail'in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşti. Saldırı sonucu, yaralıları taşıyan ambulanslarda ciddi hasar oluştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'nin çevresini vurduğu belirtildi. Açıklamada, saldırılarda ölenlerin ve yaralananların olduğu kaydedildi.

REFAH SINIR KAPISI'NA YARALI TAŞIYAN AMBULANSLAR VURULDU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kudra, "İsrail, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmak üzere güneye doğru hareket eden ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var." dedi.

İsrail ordusunun sahil yolundaki Reşid Caddesi'nde de iki ayrı noktada ambulansları hedef aldığını söyleyen Kudra, söz konusu ambulansların da Refah Sınır Kapısı'na doğru yaralı taşıdığını kaydetti.

İSRAİL DOĞRULADI

İsrail ordusu, ablukayı sıkılaştırdığı, yakıt girişine izin vermediği Gazze Şeridi'nde saldırılardan kaçanların sığınma merkezine dönüşen Şifa Hastanesi'nde ambulansı vurduğunu doğruladı.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki Hamas teröristlerini taşıyan ambulansın" hedef alındığı iddia edildi.

BirGün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER