Çatışmalarda 30. gün: İsrail, bu kez Bureij mülteci kampını vurdu

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmaların 30. gününde de devam ederken İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770’e yükseldiğini açıkladı. Ölenlerin 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si ise kadınlardan oluşuyor. Öte yandan İsrail gün içerisinde bu kez Bureij mülteci kampına saldırdı. İsrail'in saldırısı sonrasında en az 20 kişi hayatını kaybetti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Gazze Şeridi'ne giren İsrail ordusuna ait 6 tankı sabah saatlerinden bu yana imha ettiğini duyurdu.

Çatışmalarda 30. gün: İsrail, bu kez Bureij mülteci kampını vurdu

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu ile başlayan, İsrail-Hamas çatışmaları 30. gününde de devam ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası devam ediyor.

İsrail ordusu son olarak Gazze'nin merkezindeki Bureij mülteci kampına saldırdı. Saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. 

Ayrıca İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nde Hamas, Lübnan sınırında ise Hizbullah’ın hedef alındığını duyurdu.

Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 270 artarak 9 bin 770’e yükseldiğini açıkladı. Ölenlerin 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si ise kadınlardan oluşuyor. 

İSRAİL  MÜLTECİ KAMPLARINI HEDEF ALIYOR

İsrail'in Gazze'de bulunan mülteci kamplarına yönelik bombardımanı devam ediyor. İsrai ordusu son olarak Gazze'nin merkezinde bulunan Bureij mülteci kampına saldırdı. Saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybettiği belirtildi.

Öte yandan İsrail gece saatlerinde de Gazze'de bulunan el-Megazi Mülteci Kampı'na saldırı düzenlemişti. Gece saatlerinde gerçekleşen saldırıda ise çoğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e yükseldiği, çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. 

Mülteci kampları İsrailin hedefinde: Gazzedeki Şati Mülteci Kampı bombalanacak

Mülteci kampları İsrail'in hedefinde: Gazze'deki Şati Mülteci Kampı bombalanacak

FİLİSTİN KIZILAYI: ŞİDDETLİ SALDIRILAR NEDENİYLE AMBULANSLAR HAREKET EDEMİYOR

İsrail ordusunun, Gazze'deki Kudüs Hastanesi çevresine çok şiddetli hava ve topçu saldırısı düzenlemesi nedeniyle ambulanslar ölü ve yaralıları taşımak için bölgeye yaklaşamıyor.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'deki Kudüs Hastanesi çevresine şiddetli şekilde saldırı düzenlediği belirtilerek, saldırıda ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Ambulansların şiddetli saldırılar nedeniyle ölü ve yaralıları taşımak için bölgeye yaklaşamadıkları belirtilen açıklamada, hastanede de ciddi derecede hasarlar oluştuğu kaydedildi. 

NÜKLEER BOMBA AÇIKLAMASI YAPAN BAKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İsrailli aşırı sağcı Bakan Amihai Eliyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu söyledi. 

Eliyahu, bölgede yaşayan Filistinlilerin ya İrlanda'ya ya da çöle gitmesi gerektiğini söyledi.

Eliyahu, katıldığı bir radyo programında Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik skandal sözlere imza attı.

Filistin düşmanlığı ve aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinden koalisyon hükümetinde yer alan Eliyahu, Gazze'ye hiçbir şekilde insani yardımın girmesine izin verilmemesi gerektiğini savundu.

Eliyahu, Gazze'nin yeniden işgal edilip bölgeye yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesini istedi.

Gazze'de yaşayan Filistinlilere ne olacağı yönündeki soruya ise Eliyahu, "İrlanda'ya da çöllere de gidebilirler, Gazze'deki 'canavarlar' kendileri çözüm bulmalı" cevabını verdi.

Sunucunun "Gazze'ye atom bombası atılmasına gerek olup olmadığı" sorusunu da cevaplayan Eliyahu, "Bu olasılıklardan biri" ifadelerini kullandı.

Eliyahu daha sonra söz konusu ifadeleri "mecazen" kullandığını söyleyerek geri adım attı.

BirGün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER