Çatışmalarda 31. gün | İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti

Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar 31. gününde de devam ederken İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Gazze'de, sahra hastanelerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öte yandan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. Saldırılarda en az 24 bin kişi yaralandı. İsrail basını ise, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. Güney Afrika, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası Tel Aviv'deki tüm diplomatlarını çekme kararı aldı.

Çatışmalarda 31. gün | İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar, 31. gününde de devam ediyor.

İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ölü sayısının 4 bin 104'ü çocuk, 2 bin 641'i kadın olmak üzere 10 bin 22'ye çıktığını açıkladı.

Güney Afrika İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası Tel Aviv'deki tüm diplomatlarını çekme kararı aldı. 

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız sürerken, Filistin Sağlık Bakanı Keyle Gazze'de sahra hastanelerine ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Keyle, bir televizyon kanalına yaptığı ve Bakanlığın Facebook sayfasından yayımlanan açıklamasında, Gazze'de sağlık sektörünün durumuna ilişkin bilgi verdi.

Gazze'deki hastanelerin çalışmaya devam edebilmesi için yakıta, elektriğe ve tıbbi malzemeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Keyle, saldırılar ve yakıt olmaması nedeniyle 16 hastane ile 51 sağlık ocağının hizmet dışı kaldığını söyledi.

Normal şartlarda bile Gazze'deki hastanelerde yatak sayısının yeterli gelmediğine dikkati çeken Keyle, 16 hastanenin hizmet dışı kalmasının ve saldırılarda 24 bini aşkın kişinin yaralanmasının yatak sayısında büyük eksiklik yaşanmasına neden olduğunu kaydetti.

Hastaların steril olmayan ortamlarda, hastane koridorlarında ve telefon ışığıyla ameliyat edildiğini aktaran Keyle, Gazze'de sahra hastaneleri kurulması gerektiğini dile getirdi.

Keyle, dünyaya ve uluslararası kuruluşlara, yaralıların Mısır'daki hastanelere gönderilmesi, Gazze'ye yakıt ve tıbbi malzeme girişine izin verilmesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısının 10 bini geçtiğini açıkladı.

Bakanlığın Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in saldırıları sonucu oluşan can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 104'ü çocuk, 2 bin 641'i kadın olmak üzere 10 bin 22'ye çıktığını ifade etti.

İKİ HASTANEDE BÜYÜK YIKIM YAŞANDI

İsrail'in Gazze kentine düzenlediği saldırılarda iki hastanede geniş çaplı yıkım meydana geldiği belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail'in bombardımanı, Gazze Şeridi'ndeki tek psikiyatri hastanesinin yanı sıra göz hastanesinde büyük ve geniş çaplı yıkıma yol açtı" dedi.

Maruf, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelerin çevresini dün gece bombaladığını hatırlattı.

Filistinli yetkili, "İşgalciler, halkı aç bırakmak için fırınları, tüm su ve güneş enerjisi kaynaklarını kasten bombalıyor. İlerleyen saatler işgalin işlediği suçların boyutlarını ortaya çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA

FİLİSTİN KIZILAYI: İSRAİL KASITLI OLARAK İNTERNET VE MOBİL AĞLARI KESİYOR

Filistin Kızılayı, İsrail makamlarının kasıtlı olarak Gazze Şeridi’ndeki telekomünikasyon hizmetlerini kestiğini, bunun sağlık ve afet müdahale ekiplerinin sıkıntılarını daha da artırdığını belirtti. 

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Kısa bir süre önce Gazze Şeridi'ndeki telekomünikasyon ve internet hizmetleri, İsrail makamları tarafından kasıtlı olarak ve zorla kesildikten sonra yeniden sağlandı. Tekrarlanan bu kesinti, başta sağlık ekipleri olmak üzere afet müdahale ekiplerinin sıkıntılarını daha da arttırmaktadır” denildi. 

ÖLÜ VE YARALI SAYISINDA AĞIR BİLANÇO

7 Ekim'den bu yana ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in saldırılarında 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinlinin öldürüldüğünü, en az 24 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail basını ise, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

BirGün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER