Deprem Enkazından 33 Saat Sonra Bir Yaralı Çıkarıldı

İzmir de yaşanan deprem sonrası arama kurtarma ekipleri, 33 saat sonra Ahmet Çitim'i enkazdan yaralı olarak çıkarmayı başardı. Sağlık Bakanı Koca, Çitim'in genel durumun iyi olduğunu açıkladı.

Deprem Enkazından 33 Saat Sonra Bir Yaralı Çıkarıldı

Depremin en çok yıkıma neden olduğu İzmir'in Bayraklı ilçesinde tamamen yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazındaki çalışmalar sırasında arama kurtarma ekipleri, yaralı olduğunu belirledikleri bir kişi için sedye istedi.

Ekipler, alkışlar arasında yaralı çıkarılan Ahmet Çitim'i ambulansa bindirdi. Yaralı, Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Yaralının çıkarıldığı sırada enkaz bölgesini Sağlık Bakanı Koca ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Koca: Genel durumu iyi

Sağlık Bakanı Koca, "Gece saat 01.00 de hepimizi mutlu eden bir gelişme olmuştu. 70 yaşındaki büyüğümüz Ahmet Çitim, hayata gösterdiği bağlılığın gücü, UMKE ile AFAD ekiplerinin yardımıyla yıkıntıların arasından sağ çıkmayı başardı. Bu ana ben de tanıklık etmiştim. Bu sabah Ahmet amcamız diyalize alındı, genel durumu iyi, Ahmet amcamıza acil şifalar diliyorum."

Deprem bölgesine gelen Milli Eğitim Bakanı Selçuk da arama kurtarma çalışmasının devam ettiği diğer bir enkaz olan Doğanlar Apartmanı'nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER