Depremin vurduğu kentlerde çalışmalar sürüyor: Can kaybı 9 binin üzerinde!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu kentlerde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından OHAL ilan kentlerde, hava koşulları ve olanaksızlıklara rağmen sürdürülen çalışmalarda yetkililerin yetersiz kalması tepki çekiyor. Açıklanan son resmi verilere göre, 9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi, 52 bin 979 kişi yaralandı. Teyit edilmiş yıkılan bina sayısının 6 bin 444 olduğu bildirilen deprem bölgelerinde hala enkaz altında kalan binlerce insan kurtarılmayı bekliyor.

Depremin vurduğu kentlerde çalışmalar sürüyor: Can kaybı 9 binin üzerinde!

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7.7'lik depremle sarsıldı. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay'da büyük yıkım yarattı. Öğleden sonra yine Maraş merkezli meydana gelen 7.6'lık ikinci büyük deprem, yıkımın boyutlarını artırdı.

Açıklanan son resmi verilere göre 9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi, 52 bin 979 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremde toplam 6 bin 444 bina yıkıldı, yıkılanlarla birlikte toplam 11 bin 302 binaya ilişkin ise 'yıkıldı ihbarı' yapıldığı bildirildi.

Hatay'da yıkılan bir hastane / Fotoğraf: DepophotosHatay'da yıkılan bir hastane / Fotoğraf: Depophotos

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ikinci gününde, yıkımın en fazla hissedildiği 10 kenti (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) kapsayacak ve 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı alındığını açıkladı.

Depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ederken yıkılan binalarda enkaz altında kalan çok sayıda insan ise hala kurtartılmayı bekliyor.

Arama-kurtarma çalışmaları / Fotoğraf: AAArama-kurtarma çalışmaları / Fotoğraf: AA

| CANLI BLOG |

01.39 | Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yıkılan binalarda çalışmalar devam ediyor.

01.18 | Mardin'den Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine giden ekipler yıkılan binanın enkazından bir kadını 69 saat sonra yaralı çıkardı.

00.34 | Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, deprem bölgesindeki 10 il ve ilçelerin büyük kısmının merkezlerindeki cadde ve sokak lambalarına elektrik verilmeye başlandığını duyurdu. Ekipler, kalan bölgelerin aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

00.05 | 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaralanan kişilerden 156'sı, TCG İskenderun gemisiyle Hatay'ın İskenderun ilçesinden Mersin'e gönderildi. 

BİRGÜN GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER