Diyanet'in Cumhuriyet Hutbesinde Atatürk Yine Yer Almadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün kutlanacağı hafta belirlenen cuma hutbesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermedi.

Diyanet'in Cumhuriyet Hutbesinde Atatürk Yine Yer Almadı

Son yıllarda milli bayramlarda ve Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da dahi Atatürk'e cuma hutbelerinde yer vermeyen Diyanet, bu haftaki "Vatan, millet sevdasıyla nice yüzyıllara" konulu cuma hutbesinde de Atatürk'ten bahsetmedi. 

Hutbede, "Milli Mücadelemizin zaferle taçlanışının, bağımsızlık güneşinin ülkemiz üzerine yeniden doğuşunun, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin yüzüncü yılındayız. Cenâb-ı Hak, aziz milletimizi nice asırlar rızasına uygun işler yapmaya muvaffak eylesin. İlelebet devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eylesin" denildi. 

İstiklal Marşı'ndan bir dörtlüğe de yer verilen hutbede, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize vatan kılan, yüz yıl önceki destansı mücadeleleriyle bağımsızlığımızı perçinleyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, onların bıraktığı emanetlere sahip çıkabilmeyi bizlere ve nesillerimize nasip eylesin" denildi. 

T24

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER