Diyanet’te ‘‘harcırah’’ huzursuzluğu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ‘‘harcırah’’ huzursuzluğu yaşanıyor.

Diyanet’te ‘‘harcırah’’ huzursuzluğu

Ramazan ayı nedeniyle yurtdışında vaaz vermeleri için çoğu üst düzey yöneticilerden oluşan 31 kişilik liste hazırlayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, deprem bölgesine görevlendirme ile giden personeli ise adeta sahipsiz bıraktığı öne sürüldü. İddiaya göre, yurtdışı görevlendirmeleri yapılan kişilere, gittikleri ülkeye göre Euro ya da Dolar üzerinden harcırah ödeyen başkanlık, gönüllüler arasından seçilen ve deprem bölgesine gönderilen şoförlerine ise tek kuruş ödemedi.

Hemen her uygulaması ile tartışma yaratan ve yurttaşlara verdiği, “Aza tamah” öğüdüne karşın hemen her yıl milyarlarca liralık harcamada bulunan Diyanet, çelişkili bir yeni uygulamaya daha imza attı. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kurum içinde personel arasında yapılan ayrımcılık, büyük huzursuzluklara yol açtı.

DÖVİZLE HARCIRAH

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yakınlığıyla bilinen Enbiya Yıldırım, Remzi Bircan ve Kadir Dinç’in yanı sıra, “Saraydan talimatla genel müdür yapıldığı” savunulan Sedide Akbulut’un da aralarında yer aldığı 31 isim, Ramazan nedeniyle ABD ile bazı Avrupa kentlerinde görevlendirildi. Görevlendirilen isimlerin, gittikleri ülkelerdeki Müslümanlarla bir araya gelerek vaaz vereceği belirtildi. Toplam 31 kişiden oluşan yurtdışı görevlilerine, Euro ya da Dolar üzerinden yolluk verildi.

KURUM İÇİ HUZURSUZLUK

Yurtdışı görevlendirmelerinin Diyanet içinde huzursuzluğa yol açtığı bildirildi. 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından bölgede yapılacak çalışmalar için gönüllülük esasıyla görevlendirilen şoförlerin, 31 kişilik yurtdışı heyeti kadar şanslı olmadığı ifade edildi. Şoförlere herhangi bir yolluk verilmediği öğrenilirken Erbaş’a yakın isimlerden oluşan kişilerin döviz cinsinden para ile yolluk alması nedeniyle şoförlerin, “Madem deprem var ve bizden dayanışma bekleniyor, neden bu dayanışma ABD’ye, Avrupa’ya giden yöneticilere ödenecek binlerce lira için geçerli değil?” sözleriyle tepkilerini dile getirdiği kaydedildi.

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER