Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Kuvvetli Olacak

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın parçalı ve çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Kuvvetli Olacak

Zamanla yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bölgede, yağışların öğle saatlerinde Erzurum, Erzincan ve Ağrı'da etkili olması tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerin 4 ile 8 derece altında seyredeceği bölgede rüzgar, güney ve güneybatıda yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da 4, Kars, Ağrı ve Ardahan'da 5, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 14 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığı Iğdır'da 17, Erzincan'da 13, Kars'ta 10, Ağrı ve Ardahan'da 9 ve Erzurum'da 7 derece olacak.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Sarıkamış'ta 67, Konaklı'da 88, Palandöken'de 120 ve Ergan'da 180 santimetre belirlendi.

Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde meydana gelebilecek kar erimeleriyle oluşabilecek su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER