Dolar Yükseldi Marketler Fiyat Yükseltti İndirim ne Zaman Olacak?

Döviz kurunda yaşanan hızlı çıkışla maliyeti artmadığı hâlde ürün fiyatlarına yüzde 40’ ile 80’arası zam yapanlar, tepki karşısında indirim yaptı. 

Dolar Yükseldi Marketler Fiyat Yükseltti İndirim ne Zaman Olacak?

Bazı marketler de yapmış olduğu 1 kuruşluk indirim için dev pankart yaptırmaktan hiç çekinmiyor.

Dövizde yaşanan artışı fırsata çevirmek için ürün etiketleriyle oynama yapanlara peş peşe deşifre edilip tüketicinin boykotuyla karşılaşınca paniğe kapıldı.

Şimdi bazı markalar fiyatlarını indirmeye başladı. Bazıları yaptıkları zammın yarısını geri çekerken, bazıları da fiyatı aynı tutup “3 alana 2 fiyatına” gibi yöntemler yapıyor. 

Hafta sonu ya da hafta başı kampanyaları adı altında çeşitli indirimler de var. 

Zam furyasının hemen başında paket gramajını indirip, üzerine bir de zam yapan bir marka, geçtiğimiz günlerde son zammı geri alarak yeni fiyatı paket üzerine basma yoluyla hatasından döndüğünü göstermeye çalışmıştı. 

Tüketicinin fırsatçı markaların ürünlerini almaması için yaptığımız çağrıdan sonra başlattığımız “Yerli bilinsin, fiyatı düşsün” kampanyamıza siyasilerden destek geldi, bazı ürünlerde indirimler başladı. 

Bazı marka ya da marketlerin zamları yüzde 80'leri bulurken, indirimlerin kuruş kuruş yapılması gözden kaçmadı.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun paylaştığı bir fotoğraf, ‘kuruşla indirimin' bir örneği olarak göze çarptı. 

Ağaoğlu, tüketicilerin boykotundan sonra birçok firmanın indirim için sıraya girdiğini, dev zincir marketlerde geçtiğimiz hafta yapılan zamların ‘kampanya' adı altında geri alındığının görüldüğünü, özellikle rekorlara örnek gösterilen limon gibi bazı ürünlerin yüzde 40'a varan fiyat düşüşü yaşadığını söyledi.

Yine zincir marketlerde, geçtiğimiz hafta fiyatını ikiye katlayan deterjan, tuvalet kâğıdı, diş macunu gibi ürünlerde fiyatların ‘kampanya' adı altında düşmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Ev gereçleri marketlerinden birinde göze çarpan 1 kuruşluk indirim için büyük dev bir etiket yapıldığını gördüğünü söyleyen Ağaoğlu, “Buna diyecek bir şey bulamıyorum. 

Mizah konusu yapılabilir. Tüketicilere tanıdıkları, bildikleri yerli markaların indirim kampanyalarını takip ve tercih etmelerini öneren Ağaoğlu, pazartesi günü gazetemiz aracılığıyla yaptığımız “Yerli ürün bilinsin, fiyatı düşsünkampanyasına tüketicilerin de yoğun katılımını beklediğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER