Dünya Devi Facebook: Yine Bir İlke İmza Atıyor

Dijital Medya Uzmanı Abdulkadir Mercanoğlu, “kayıp çocukların bir an önce bulunabilmesi için önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Dünya devi Fecebook, çocukların kaybolduğu bölgede kullanıcılara bildirim yapacak.

Dünya Devi Facebook: Yine Bir İlke İmza Atıyor

Kayıp çocukları bulmak için sosyal medyada yapılan kampanyalar daha etkili bir çizgiye çekiliyor. Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı olan Facebook, kayıp çocukların bulunabilmesi için önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor, çocukların kaybolduğu bölgede kullanıcılara bildirim yaparak uyaracak. 

Türkiye’de son 8 senede 104 bin çocuk kayboldu Dijital Medya Uzmanı Abdulkadir Mercanoğlu, “Günümüz şartlarına göre artık bu durumla ilgili sadece güvenlik güçlerinin değil sosyal medya platformların da harekete geçmesi gerekiyor. 

Geçtiğimiz günlerde ilk adımı dünya devi Facebook attı. Facebook yetkilileri yapmış oldukları açıklama ile çocukların kaybolduğu bölgedeki tüm Facebook kullanıcılarına bildirim gönderme kararı aldığını açıkladı.

NASIL OLACAK ? 

Mercanoğlu kayıp çocuklarla ilgili Facebook’un yapacağı çalışma şu şekilde olacağını anlattı: 

Facebook’un kulanıcılarına göndereceği bildirimde kaybolan çocuğun yaş, boy, kilo gibi temel özelliklerinin yanısıra fotoğrafı da bulunacak. 

Aynı zamanda çocuğu görenlerin iletişime geçebileceği bir telefon numarası da paylaşılacak. Böylelikle platform, kayıp çocuklarla ilgili güvenlik güçlerinin en büyük yardımcılarından biri haline gelecek.

Uygulama şu anda İrlanda’da deneme yapıldığını bildiren Mercanoğlu, “En kısa zaman içinde ülkemizde başlatılmasını bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER