Dünya Şokta... Korkulan Oldu: Yayılıyor

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişide Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve zatürreye benzetilen "gizemli" hastalığa sebep olan koronavirüsü tespit edildi.

Dünya Şokta... Korkulan Oldu: Yayılıyor

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Çin ziyaretinden sonra hastalanan ve Washington'da tedavi altına alınan kişinin, Vuhan'da görülen koronavirüsünün aynısını taşıdığı belirtildi.

Durumu ağır olduğu söylenen kişinin kimliği açıklanmadı.

Yeni koronavirüsten kaynaklanan salgında şimdiye kadar 6 kişi yaşamını yitirdi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüsü dün 77 kişide teşhis edildiği, ülke genelinde olay sayısı 291'e çıktığını bildirmişti.

Yeni olayların 72'si Hubey eyaletinde, 2'si Şanghay'da, 3'ü de Pekin'de görüldüğü belirtilmişti.

Virüs, Çin'de 25 Ocak tarihi itibarıyla başlayacak Çin Yeni Yılı (Bahar Bayramı) dolayısıyla tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen milyonlarca kişi açısından da risk oluşturuyor.

Çin'de gizemli hastalık

Söz konusu salgın, 2002 ve 2003' yıllarında yüzlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınını hatırlattığından ülkede endişeye yol açmıştı.

Çinli yetkililer, gizemli hastalığa dair yapılan ilk incelemelerin, hastalığın SARS, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), influenza, kuş gribi ve adenovirus olmadığını gösterdiğini ifade etmişti.

Hong Konglu uzmanlar, virüsün genetik yapısının SARS ile yüzde 80 örtüştüğünü belirtmişti.

Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Japonya ve Tayland'da hastalık belirtilerini gösteren kişiler tedavi altına alınmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER