Erkekler Günde 211, Kadınlar 175 Dakikalarını Ekran Başında Geçiriyor

LiveScience'ın haberine göre, araştırma çerçevesinde, 2014-2016 senelerinde Amerikan Zaman Kullanımı Araştırması'na katılan 15 yaşından büyük 32 binden daha çok kişi hakkındaki veriler incelendi.

Erkekler Günde 211, Kadınlar 175 Dakikalarını Ekran Başında Geçiriyor

Günün her saatinde faaliyetlerini kayıt altına alan katılımcıların günde ortalama 5 saatten daha çok boş zamanları olduğunu ve bu zamanın büyük bölümünü, televizyon izlemeye, akıllı telefon ve bilgisayar dahil ekrana bakmaya ayırıyor.

Erkeklerin boş vakitlerinin günde ortalama 211, bayanların da 175 dakikasını ekran başında geçirdiği, erkeklerin boş vakitlerinin sadece yüzde 6,6, bayanların da yüzde 5'ini fiziksel aktiviteye ayırıyor.

Araştırma, en az boş vakti olan grubun 25 ila 60 yaşlarındaki bayanlar olduğu, geliri yüksek kişilerin, boş zamanlarını daha çok egzersiz yaparak vakit geçiriyor.

Çalışmanın ayrıntıları "Preventing Chronic Disease" dergisinde yayımlandı.

Araştırma ekibinden doktor Deborah Cohen, kamuoyunda ve uzmanlar arasında bile yetersiz fiziksel aktivitenin boş vakit eksikliğinden kaynaklandığı görüşünün hakim olduğunun, çalışmaların bu görüşü destekleyecek kanıt sunmadığının altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER