Faturaları Bir Hafta Erteledik Diyen Turkcell'e Depremzedelerden Tepki!

Kahramanmaraş'taki depremlerin yarattığı yıkımlar sonrası enkazlarda kalan binler telefonlarından konumlarını bildirerek yardım istedi. İletişimin hayat kurtardığı bölgede GSM operatörleri şebeke dışında kaldı. Üç operatöre eleştiri yağdı. Afetin altıncı gününde bile bölgedekilerle tam olarak bağlantı sağlanamadı. Tepkiler sürerken Turkcell, depremzedelerin faturalarını sıfırlamayıp bir hafta erteledi. Evlerine giremeyen afet mağdurları isyan etti.

Faturaları Bir Hafta Erteledik Diyen Turkcell'e Depremzedelerden Tepki!

Kahramanmaraş'taki depremlerin yarattığı yıkımlar sonrası enkazlarda kalan binler telefonlarından konumlarını bildirerek yardım istedi. İletişimin hayat kurtardığı bölgede GSM operatörleri şebeke dışında kaldı. Üç operatöre eleştiri yağdı. Afetin altıncı gününde bile bölgedekilerle tam olarak bağlantı sağlanamadı. Tepkiler sürerken Turkcell, depremzedelerin faturalarını sıfırlamayıp bir hafta erteledi.

Turkcell Müşteri Hizmetleri'nden abonelere gönderilen açıklamada “Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak isteriz. Faturanız ilk etapta gecikme faizi yansıtılmaksızın 1 hafta süreyle ertelendi. Farklı bir gelişme olması halinde bilgilendirileceksiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” denildi.

'EVİMİZE GİREMİYORUZ, KAÇMIYORUZ'

Ertelemeye evlerine giremeyen afet mağdurları isyan etti. Bu açıklamaya depremzede müşterilerden “Biz evimize giremiyoruz deprem bölgesinde dışarıda kalıyoruz. Ama Turkcell 'Fatura borcunuz bulunmaktadır' diyor... Evet borcumuz olabilir kaçmıyoruz... Sizden isteğimiz ise deprem bölgelerinde yaşayan abonelerinizin bir fatura borcunuz sıfırlamanız...” cevabı geldi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİLERDEN TAHSİLAT İSTİYOR

Sosyal medyadan ise Turkcell'e “Zaten servis veremediği deprem bölgesinde evi yıkılmış abonesinin faturasını 1 hafta ertelediği için onun her zaman yanında olduğunu zanneden operatörler var... Enerji Bakanı dahil hiçbir kurum depremzedelerin faturalarını sileceğiz demiyor... 'Tahsilatı erteliyoruz' diyor. Bu karar bir türlü çıkmıyor” tepkisini gösterdi. 

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER