Halk Kütüphanesi Hizmetleri Artık E-Devlet Kapısı’nda

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetler artık elektronik ortamda sunuldu. 

Halk Kütüphanesi Hizmetleri Artık E-Devlet Kapısı’nda

E-Devlet'ye bir hizmet daha eklendi. Artık e-Devlet üzerinden Halk Kütüphanesi'ne e-Üyelik yapılarak binlerce kitaba ulaşmak mümkün olacak.

E-Devlet yeni uygulamasını, “e-Devlet Kapısı üzerinden veya “Kütüphanem Ceptemobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapabilir, anında “e-kitaplara” erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız Halk Kütüphanesini değiştirebilir ve bütün Halk Kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz. 

Cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr’ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT’ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

turkiye.gov.tr adresinde yer alan e-Devlet platformuna giriş yapabilmeniz için postaneden bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Şifrenizi PTT şubelerinden edinebilirsiniz. Sisteme de T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER