İmar Barışı: Başvuru Süresi Uzatılacak mı?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İmar Barışı için son başvuru tarihi 31 Ekim olarak açıklanmıştı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan imar barışının süresinin uzatılması hakkında bir açıklama geldi.

İmar Barışı: Başvuru Süresi Uzatılacak mı?

Kurum, "31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Tekrardan değerlendireceğiz. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor.

31 ARALIK 2017'DEN ÖNCEKİ YAPILARI KAPSIYOR

Hükümetin, imar ve iskan sorunu olan konutlara yasallık kazandırmak için 8 Haziran'da başlattığı İmar Barışı uygulamasında süre 31 Ekim'de sona erecekti. Uygulama 31 Aralık 2017’senesinden önceki yapıları kapsıyor.

6,3 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Türkiye’de 13 milyon tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak için başlatılan uygulamaya e-Devlet’ten başvuru yapılabiliyor.

2,8 MİLYAR LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

İmar Barışı'na 6,3 milyon kişi başvurdu. Bu başvurulardan toplamda 2,8 milyar lira gelir elde edildi.

2B BAŞVURU VE ÖDEME SÜRELERİ UZADI

Bunun yanı sıra 2B arazilerine başvuru ve ödeme süreleri de uzadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "2/B Başvuru ve ödeme süreleri 30.11.2018 tarihine kadar uzatılmıştır. 

Süresi içinde başvurmayanlar, satış bedelini süresi içinde ödemeyenler ve 2'den fazla taksidini vadesinde ödemeyenler 30.11.2018 tarihine kadar ödeme ve başvuru yapabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER