İngiltere'de İlk Aşı 8 Aralık'ta Yapılacak

İngiltere'de kullanımına izin verilen, Türk bilim adamı Prof. Dr. Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirmiş olduğu Kovid-19 aşısı 8 Aralık' tarihinde yapılmaya başlanacağı bildirildi.

İngiltere'de İlk Aşı 8 Aralık'ta Yapılacak

İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, salı günü İngiltere tarihin en geniş aşı uygulamasına başlanacağı belirtildi.

Ülkede, 50 farklı aşı merkezine dağıtılan aşıların, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI) 2 Aralık' tarihinde yayımladığı öncelikler listesinde belirtildiği gibi ilk olarak bakımevinde kalanlar, bakımevi ve sağlık çalışanlarıyla 80 yaşın üstündekilere 8 Aralık' tarihinden itibaren uygulanacak.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, 8 Aralık' tarihinde başlayacak aşılama programı "tarihi bir an" olduğunu belirterek, "Herkesi bu salgını bastırmak için üzerine düşeni yapmaya ve bu çok önemli çalışmayı gerçekleştirirken Ulusal Sağlık Servisini (NHS) korumak için yerel yasakları takip etmeye çağırıyorum."

İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) yöneticisi Dr. June Raine insanlara bu aşıya güven duymaları çağrısında bulundu.

Raine, MHRA'nın aşılar yapılmaya başlandıktan sonra da güvenlik sorunlarını dikkatlice takip edeceğine ve işlerinin hala bitmediğine dikkati çekti.

İngiltere, Pfizer-BioNTech aşısının kullanımına ilk onay veren ülke olmuştu

İngiltere'de Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetleme Kurumu (MHRA), Türk bilim adamı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği Kovid-19 aşısının yaygın kullanımına 2 Aralık' tarihinde izin vermişti.

Ulusal Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi (JCVI), ülkede toplu Kovid-19 aşılamasına dair "öncelikliler" listesi açıklamıştı. 

Aşılama öncelikli yapılacağı gruplar, bakım evinde kalanlar ve bakıcıları, 80 yaş üzeri ve sağlık çalışanları, 75 yaş üzeri, 70 yaş üzeri ve klinik olarak savunmasız olanlar, 65 yaş üzeri, 16 ile 64 yaş arasında ölüm riskini barındıran hastalıklara sahip olanlar, 60 yaş üzeri, 55 yaş üzeri ve 50 yaş üzeri şeklinde sıralandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2020, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER