Irak'ta ABD Askeri Üssüne Saldırı

Irak güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bağdat Yeşil Bölge'de olan ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği yakınına, 2 adet füze atıldı.

Irak'ta ABD Askeri Üssüne Saldırı

Saldırı kimin tarafından yapıldığına dair bilgi verilmedi. Saldırı sonrası ABD Büyükelçiliğinde uyarı sirenlerinin çaldığı da belirtildi.

Yeşil Bölge'nin trafiğe açık olan kapıları güvenlik güçleri tarafından kapatıldı.

Salahaddin vilayetinde ABD güçlerinin kaldığı ve ülkenin en büyük askeri üssü olan Beled Üssü'ne de füzeli saldırı yaptığı söylendi.

ABD öncülüğündeki koalisyondan açıklama

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, akşam saatlerinde koalisyon güçlerinin konuşlu olduğu Irak üslerine iki saldırı yaptığını doğrularken Musul'daki Harekat Merkezi'ne yönelik saldırı iddialarını ise yalanladı.

Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, yaptığı yazılı açıklamada, Askeri koalisyon, koalisyon güçlerinin bulunduğu Irak üslerine yönelik iki saldırıyı teyit ediyor.

Akşam (Bağdat yerel saatiyle) 7.46'da Uluslararası Bölgeye dolaylı saldırı yaptığı. Roketler koalisyon tesislerin dışına düştü ve muhtemelen Irak sivillerine zarar verdi.

Saat 7.50'de ise roketler Beled Hava Üssü'nün yakınlarına düştü. 4 Ocak'ta saldırılarda herhangi bir koalisyon askerine zarar gelmedi. Irak Güvenlik Güçleri şu anda olayları inceliyor.

Son saldırıyla birlikte koalisyon güçlerine yönelik son iki ayda 13 saldırı düzenlenmiş olduğunu söyleyen Albay Caggins, DEAŞ karşıtı koalisyon kuvvetlerine ev sahipliği yapan Irak üslerine yönelik güvenlik önlemlerini artırdık.

Albay Caggins, ayrıca Irak Güvenlik Güçleri Medya Birimi, Musul'daki Ninova Harekat Merkezine yönelik saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını teyit etti.

Beyaz Saray'dan Kongre'ye Süleymani tebligatı

Diğer taraftan Beyaz Saray'ın Kongre'ye yasa kapsamında gerekli olan Kasım Süleymani'nin öldürülmesine dair tebligatı gönderdiği bildirildi.

Savaş Yetkisi Yasası kapsamında sunulan bu tür tebligatların içeriği gizli tutuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER