İran Amini için ayakta. Korkunç bilanço, ölü sayısı artıyor

İran'da "ahlak polisi" tarafından öldürülen Mahsa Amini için ülke genelinde protestolar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Protestoların 9'ncu günde devam ettiği İran'da, İnsan Hakları Örgütü açıklama yaptı

İran Amini için ayakta. Korkunç bilanço, ölü sayısı artıyor

İran'da "ahlak polisi" tarafından öldürülen Mahsa Amini için ülke genelinde protestolar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Protestoların 9'ncu günde devam ettiği İran'da, İnsan Hakları Örgütü açıklama yaptı. İran İnsan Hakları Örgütü ülke genelinde süren eylemlerde en az 54 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

İran’da Mahsa Amini’nin “ahlak polisi” tarafından katledilmesinin ardından başlayan protesto eylemleri, 9’uncu gününde devam ediyor. İran’ın Tahran Weliesir, Ekbatan, Setarxan, Sadiqiye, Aryaşehir, Saedet Abadi kentlerinde protestolar devam ederken, sokağa çıkan vatandaşlara güvenlik güçlerinin sert müdahalesi de devam ediyor.

YÜZLERCE KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cuma günü halkın kontrolü ele aldığı iddia edildiği Şino kentinde, çok sayıda özel polis birimi görevlendirildi. İnternet ve iletişim hatlarının kesildiği kentte, güvenlik güçlerinin tutuklama operasyonu başlattığı ve bu operasyonlar kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yine ülkenin başka bir kenti olan Giyalan'da polislerin yüzlerce kişiyi gözaltına alındığı bildirildi. İran Hükümeti’ne ait Isna Haber Ajansı’nın Giyalan Polis Komutanı’nın açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Giyalan’da 3 gün içerisinde 60’ı kadın olmak üzere 740 kişi gözaltına alındı.

CENAZE TÖRENLERİNE İZİN VERİLMİYOR

İran İnsan Hakları Örgütü, İran’daki eylemler sırasında en az 54 kişinin İran polisi tarafından katledildiğini duyurarak, yaşamını yitirenlerin cenazelerinin ise ailelerine tören yapılmaması karşılığında verildiğini aktardı.

Öte yandan İran Resmi Devlet televizyonu ise aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER