İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ den Tehdit Gibi Sözler

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, General Süleymani'nin öldürülmesi ve ardından ülkesinin Irak'ta ABD üslerine yaptığı saldırıyı hatırlatarak, ABD'nin başka bir hata yapması durumunda çok sert cevapla karşılaşacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ den Tehdit Gibi Sözler

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İngiltere Başbakanı Johnson ile yapmış olduğu telefon görüşmesinde, Ayn el-Esed'deki ABD üslerine yaptıkları saldırı Birleşmiş Milletler'in 51. Maddesi'ne uygun olduğunu belirtti.

ABD'nin bölgedeki faaliyetlerini terör girişimleri olarak değerlendiren Ruhani, ABD bir hata daha yaparsa, çok tehlikeli bir cevap alır.

Ruhani, Avrupa ülkelerin vaatlerini yerine getirmeleri durumunda İran'ın da nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerini yerine getireceğini söyledi.

Nükleer anlaşma korunmalı

İngiltere Başbakanı Johnson ise konuşmasında, son bir haftada meydana gelen olaylardan duyduğu endişeyi dile getirerek, tarafları tansiyonu düşürmeye davet etti.

Johnson, Londra-Tahran ilişkilerin iyileştirilmesi zorunlu olduğunu ve uluslararası güvenliğin güçlenmesi için nükleer anlaşmanın korunması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER