İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Flaş Açıklama

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD' de yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde veya sonrasında İran'a uygulanan yaptırımları sona erdirmek zorunda kalacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Flaş Açıklama

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam JaishankarBaşkent Tahran'da Cumhurbaşkanlığı binasında kabul etti.

Ülkesine uygulanan yaptırımlar devam ederken, Tahran ve Yeni Delhi'nin iş birliğini korumak ve sürdürmek için çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Ruhani, ABD'nin yaptırımları geçicidir. ABD er ya da geç, başkanlık seçimlerinden önce veya sonra İran'a uyguladığı yaptırımları sona erdirmek zorunda kalacaktır.

İran'ın Umman Denizi ve Basra Körfezi’nde kalıcı güvenliği sağlama ve gerginliği düşürme peşinde olduğunu savunan Ruhani, bölge güvenliğinin Hindistan ve İran için önemli olduğunu ve bir zaman önce sundukları Hürmüz Barış planı kalıcı güvenlik ve istikrarı sağlayacağını ileri sürdü.

Çabahar demir yolunun tamamlanması ve İran'ın gelen demir ağına bağlanmasının, Çabahar Limanı'nın konumunu yükselteceği gibi malların daha kısa ve ucuz yoldan naklini de mümkün kılacağını söyleyen Ruhani, bunun için gerekli çabayı sarf ettiklerini söyledi.

İran ile Hindistan iş birliği devam ediyor

Hint Bakan Jaishankar da İran ile Hindistan'ın Çabahar'da iş birliğinin iyi bir şekilde devam ettiğini ve buradaki projelerin tamamlanması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Jaishankar, iki ülke arasında muhtelif alanlardaki iş birliğini daha çok geliştirmek için de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER