İsrail katliamına hız kazandırdı.. DSÖ'den acil ateşkes çağrısı: Endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum

Dünya kamuoyunun baskılarına rağmen ateşkesi bitiren İsrail güçleri 'güvenli bölge' ilan ettiği güneydeki Han Yunus dahil Gazze'ye bomba yağdırıyor. İsrail'in 'Güney kısımda Hamas var' iddialarıyla hava saldırısına devam ettiği kaydedildi. Filistinli bir yetkili ise yaptığı açıklamada, müzakerelerin tamamen durduğunu, yeni temas ve ateşkes girişimi bulunmadığını ifade ederek, 'Ateşkes görüşmeleri çöktü' dedi. Acil ateşkes çağrısı yapan DSÖ, "Endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum" dedi.

İsrail katliamına hız kazandırdı.. DSÖ'den acil ateşkes çağrısı: Endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yaşayan Filistinliler, İsrail'in başlattığı hava saldırılarının 7 Ekim'den bu yana yaşadıkları en ağırı olduğunu belirtti. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinden kaçan birçok kişinin sığındığı şehirde hala Hamas liderleri bulunduğuna inanıyor. BBC'nin aktardığına göre İsrail ordusu, şehrin doğusundakilere daha da güneye gitmeleri söylendi.

Taraflar arası geçici ateşkes görüşmelerinin tamamen çöktüğü belirtildi. İsrail ordusu, ateşkesin uzatılmamasının ardından cuma günü Gazze'ye yönelik saldırılarını tekrar başlattı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıların son dalgasında en az 193 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakanlık, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülenlerin sayısının 15 bin 200'ü aştığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus yaptığı son açıklamada, "Gazze'ye yönelik saldırılar... Tanık olduğumuz durumla ilgili endişemizi ifade edecek kelime bulamıyorum. Şimdi ateşkes" dedi.

İSRAİL SALDIRILARINA GÜNEYDE DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Hamas'ı yok etme ve tüm rehineleri kurtarma hedefine ulaşana kadar saldırıları sürdüreceğini belirtti. Han Yunus ve Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah, yeni hava saldırılarından en ağır etkilenen yerler oldu. İsrail'in saldırılarını artık Gazze'nin güneyinde yoğunlaştırması bekleniyor.

'EN KÖTÜ GECELERİMİZDEN BİRİNİ GEÇİRDİK'

Reuters'a konuşan 4 çocuk annesi Samira cumartesi günü, "Han Yunus'a geldiğimizden beri 6 hafta geçti. En kötü gecelerimizden birini geçirdik. Han Yunus'a gireceklerinden çok korkuyoruz" dedi.

'ANNELER ÖLÜ GİBİ DURAN ÇOCUKLARINI TUTUYOR'

Cumartesi gününü Han Yunus'ta geçiren Unicef sözcüsü James Elder da BBC'ye yaptığı açıklamada saldırılar tekrar başlamadan önce bile hastanelerin yaralılarla dolu olduğunu belirtti. Elder, "Resmen koridorlarda kan var. Anneler yine ölü gibi duran çocuklarını tutuyor" dedi.

Filistin Kızılayı, İsrail’in dün gece Al-Amal hastanesi yakınlarına düzenlediği saldırıların görüntülerini yayınladı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Filistin Kızılayı, Al-Amal hastanesi ve Han Yunus'taki merkezinin yakınlarındaki bombardımanı gözler önüne sererek Gazze Şeridi'nin güneyindeki zorlu koşullara ilk elden bir bakış sunuyor. Gazze'de güvenli bir yer yok” denildi.

fs.jpg

Filistin Kızılayı, cumartesi günü Gazze'ye Mısır'dan 100 TIR yardımın girmesine izin verildiğini belirtti. Cuma günü bölgeye yardım sokulmamıştı.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER