Japonya: 345 Bin Yabancı İşçi Alacak

Japonya hükümetinden önemli bir karar meclisten geçti! 127 milyon nüfusa sahip Japonya'ya dışarıdan işçi getirilecek farklı sektörlerdeki görevlerde istihdam edilecek.

Japonya: 345 Bin Yabancı İşçi Alacak

Daha önce yabancı işçi çalıştırılması yasak bir ülke olan Japonya'da bir tasarı hazırlandı ve meclise sunuldu. Meclisten geçen tasarının faaliyete geçmesinde herhangi bir engel kalmasa da kamuoyunda yapıldığı belirtilen anketlere yüzde 65' karşı çıktığını söylemekte.

345 BİN İŞÇİ ALINACAK

İşgücü açığının bulunduğunu ve sektöre göre dağılımı belli olan alımlar için gelişmeler şu şekilde. En çok ihtiyacın hasta bakıcılığı hizmet alanında 50-60 bin kişi istihdam edilecek. 

Gıda restorant sektöründe 50 bin kişi, temizlik ile inşaat alanlarında yine çok sayıda dışarıdan işçi getirileceği belirtilmekte. 10'dan fazla alanda tecrübeli bilgi sahibi personellerin ihtiyacı bulunduğu belirtilmekte.

İkamet hak kazanan işçiler 5 yıl vize alabilecekler. Japonya hükümetinin aldığı karar doğrultusunda işçilerin aileleri için izin çıkmadı. Vasıflı olan işçiler için aileleri ile birlikte ikamet edebilme imkanları bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER