Kahraman Şehidin Adı Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 2017 senesinde, eli kanlı hain PKK'lı teröristlerin yapmış olduğu saldırıda şehit olan 35 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl adına, Sinop Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğünce hatıra ormanı oluşturuldu.

Kahraman Şehidin Adı Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Aralık ayında aslen Tokatlı olan Şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl'ın eşi Nermin Ağıl, Sinop belediyesine evinin önündeki park için ayrılmış boş araziye şehit eşinin isminin verilmesi talebinde bulunmuş ve şehit eşinin bu talebi Sinop Belediye Meclisince şehidin Sinoplu olmamasından dolayı kabul edilmemişti.

 

Şehit eşinin bu duruma büyük tepki göstermesi üzerine sosyal medya üzerinden Tokatlı şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl adına bir hatıra ormanı oluşturma söz veren Sinop Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı’nın bu girişimi Sinop Valisi Köksal Şakalar’ın talimatı, Garnizon komutanlığının desteği ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğünün çalışmaları ile neticelendi ve şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl hatıra ormanı yapılan törenle açıldı.

Yapılan açılış törenine çocukları ile birlikte katılan Şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl’ın eşi Nermin Ağıl, bu duyarlı davranıştan dolayı hatıra ormanının oluşturulmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

Ağıl; “Eşimin adını yaşatılması noktasındaki çalışmalar sebebiyle üst seviyede hassasiyet ve titizlik gösteren Sayın Valimiz, Garnizon Komutanımız, orman müdürümüz ve tüm katılımcılara şükran, saygı ve teşekkürlerimi canı gönülden sunarım.

Vatanımız, bayrağımız, ezanımız ile milli ve manevi değerlerimizin korunması uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Şehitler, unutuldukları zaman ölürler. Şehitlerimizi anmak ve isimlerini yaşatmak adına bu kararı alanlar gönlümüzde bu mübarek ayların başlangıcı olması vesilesiyle de bir kat daha taht kurmuşlardır.

Bu konuda samimi iradesini ortaya koyanlara müteşekkirim. Bu vesileyle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

ŞEHİT VE GAZİ OLAN VATAN EVLATLARININ HATIRALARINI YAŞATMAK MİLLİ GÖREVİMİZDİR

Törende daha sonra konuşma yapan Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, vatanın her köşesinde verdikleri mücadelelerde şehit ve gazi olan vatan evlatlarının hatıralarını yaşatmanın ve yüceltmenin en asli görevleri olduğunu söyledi.

Batu; “"Vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran şehit ve gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek, onların emanetlerine sahip çıkmak milli görevimizdir.

ŞEHİTLERİMİZ BİZİM HASSASİYETİMİZDİR

Törende söz alan Sinop Valisi Köksal Şakalar’da, şehitlerimizin adının yaşatılması için her türlü çalışmayı gerçekleştireceklerini söyledi.

Şakalar; “Şehitlerimizin isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması için her türlü çalışmayı görev kabul ediyoruz. Bu hassasiyetimiz her daim artarak devam edecek ve önümüzdeki dönemlerde de şehitlerimizin bizlere emaneti olan aile ve biricik yavrularına devletimizin şefkatli elini her daim uzatmaya devam edeceğiz.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim asla vazgeçemeyeceğimiz olmazsa olmaz en önemli değerlerimizin en başında yer alan kutsalımız olmaya devam edecektir.

Şehit Astsubay Üstçavuş Şenel Ağıl hatıra ormanı açılışına, Sinop Valisi Köksal Şakalar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Doğa Koruma ve Milli Parklar.

10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Haberleşme Sendikası Sinop Başkanı Şafak Bayrak ile şehidin eşi Nermin Ağıl ve çocukları katıldı.

Kaynak: Vitrinhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER