Karkamış'a ve Kilis'e art arda roketli saldırı!Hayatını kaybedenler arasında bir öğretmen ve bir çocuk da var

Karkamış'a ve Kilis'e art arda roketli saldırı! Terör hedefleri vuruluyor

Karkamış'a ve Kilis'e art arda roketli saldırı!Hayatını kaybedenler arasında bir öğretmen ve bir çocuk da var

Dün terör örgütü YPG/PKK Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket saldırısının ardından bugün de yine aynı ilçeye saldırı yapıldı. Saldırıya ilişkin ilk açıklamayı yapan Vali, iki kişinin hayatının kaybettiğini söyledi. Bakan Soylu daha önce 3 olarak açıkladığı şehit sayısının 2 olduğunu, 1 hamile kadının entübe edildiğini açıkladı. Söz konusu saldırı sonrası terör hedefleri vurulmaya başlandı. Terör örgütü tarafından Kilis'e yeni bir roket saldırısı yapıldı. Roketler boş araziye düştü.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yeniden roket saldırısı düzenlendi.

Roketlerden bazılarının yerleşimin olduğu alanlara düştüğü öğrenildi.

İlk belirlemelere göre ilçeye AA'nın aktardığına göre 4, Gaziantep Valisi'nin aktardığına göre ise 5 roket atıldı.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roketler, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

VALİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adet havan/roket atılmıştır.

Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır.

Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır."

İçişleri Bakanı Soylu saldırıya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soylu, hayatını kaybedenlerden birinin çocuk, diğerinin ise öğretmen olduğunu açıkladı.

Soylu, "Terör örgütüne hem sınırımızın içinde hem sınırımızın dışında hayat şansı verilmeyecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, saldırıda 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

'SALDIRI SAATİNDEN İTİBAREN 10 ADET ATIŞ GERÇEKLEŞTİ'

Soylu, saldırıya ilişkin yaptığı yeni açıklamada, "Hepimize geçmiş olsun. Karkamış’tayız ve bugün buraya terör bölgesinden bir saldırı gerçekleşti. Dün akşam itibarıyla da saat 21.15’te antik alan dediğimiz bölgeye bir saldırı gerçekleşmişti. Boş bir alandı herhangi bir zayiat söz konusu olmamıştı. Ancak bugün 11.15 sıralarında o saatten bu saate kadar yaklaşık 10 adet atım gerçekleşti.

Bugün bizim Sayın Milli Eğittim Bakanı’mız ile birlikte bir protokol programımız söz konusuydu. O esnada aldığımız haber çerçevesinde Sayın Vali’miz ile ve oradaki güvenlik görevlisi arkadaşlarımızla kurduğumuz temas sonucunda değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk.

Ve hem sivil yerleşim yerlerine hem de gördüğünüz gibi okullarımıza da saldırı söz konusu oldu. Okulun hemen bahçe duvarının yanına bir düşüm söz konusu oldu. Oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camlarının kırılması sonucu da maalesef Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

'BÜŞRA BEBEĞİYLE BİRLİKTE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR'

Mahallenin içinde evlere isabet etmek suretiyle de bu saldırı devam etti. Bu saldırı sonucunda da maalesef 5 yaşındaki Hasan Karataş şehit oldu. Büşra Karataş 5 aylık hamileydi o da karnından ağır yaralandı. İlk anda öldü bilgisi geldi. Şu an entübe haldeler. Bebeğiyle birlikte yaşatmaya çalışıyorlar." ifadelerini kaydetti.

CHP'Lİ VEKİLİN YEĞENİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 5 yaşındaki yeğeni Hasan Karataş’ın da Gaziantep’e yapılan saldırıda hayatını kaybedenler arasında olduğunu duyurdu.

Polat, sosyal medya hesabından “Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun" diye yazdı.

SALDIRI SONRASI TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından düzenlenen 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Karkamış’ın karşısındaki Zor Mağar bölgesi savaş uçakları tarafından vurulmaya başlandı.

Öte yandan terör örgütü tarafından atılan roketlerin bulunduğu ev ve iş yerlerinde de inceleme ve hasar tespit çalışmaları başladı.

YENİ ROKET SALDIRISI

Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden PKK/YPG’li teröristler tarafından ateşlenen 2 roket mermisi, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş araziye düşüp patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı. Roketin atıldığı noktalardaki teröristler, sınırda konuşlu birlikler tarafından ateş altına alındı. Kilis'e dün akşam saatlerinde yapılan roketli saldırıda 1 asker ile 7 polis memuru yaralanmıştı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

ABD Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından paylaştığı mesajda "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

DÜN DE SALDIRI YAPILMIŞTI

Dün, Terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Tel Rıfat bölgesinden ateşlenen roket, Öncüpınar Sınır Kapısı yanındaki polis özel harekat yerleşkesine isabet etmişti. Patlamada, yerleşke içerisindeki 1 asker ile 7 polis yaralanmıştı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilmişti.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine de dün gece saatlerinde Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden ateşlenen 4 roket atılmıştı. Boş araziye düşen roketler ilçede tedirginliğe neden olmuştu.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Kemal Kıçdaroğlu: Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından alçakça düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

Meral Akşener: Gaziantep'te terör örgütünün alçak saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun…

Temel Karamollaoğlu: Terör örgütü PKK'nın Gaziantep Karkamış'ta sivillerimizi hedef aldığı havan saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ali Babacan: Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roket saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından başsağlığı paylaşımı yaptı. İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK tarafından atılan roketle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER