Katardan Sonra Çin de Türkiye’ye Dev Yatırım Hazırlığında

Dünya, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortam değerlendirerek dev yatırımlar için kolları sıvadı. Dün Katar'ın 15 milyar dolarlık yatırım planından sonra bugün de Çin'den dev bir hamle geldi.

Katardan Sonra Çin de Türkiye’ye Dev Yatırım Hazırlığında

Türkiye ABD'nin oluşturmaya çalıştığı kriz ortamını başarılı bir şekilde fırsata çevirdi. Özellikle yatırımcılara, dolar endeksinde düşen fiyatları değerlendirme çağrısı yapan yetkililerin çağrıları bir bir karşılık buluyor.

Dün Katar'ın 15 milyar dolarlık yatırım hamlesi yürürlüğe girerken, bugün de çok konuşulan Çin yatırımlarının Türkiye'ye akmaya başlaması gerçekleşiyor. Hem de dünyadevi e-ticaret şirketi Alibaba ile.

TÜRK DEVİNİ SATIN ALDILAR

Geçtiğimiz Temmuz ayında Alibaba tarafından satın alınan Trendyol, resmi olarak bu grubun çatısı altına geçti. Özellikle ABD ile yaşanan krizden sonra Çin ile ilişkilerin kuvvetleneceğin sinyalleri hükümet tarafından verilirken, Çin yatırımının en önemli ayağı olarak konuşulan Alibaba'nın Türkiye'ye merkez açması tekrardan gündemde.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Trendyol'un satın alınmasından 1 ay sonra Alibaba Türkiye'de şirkete 1 milyar dolara yakın yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. 

Özellikle Türkiye'ye yakın dönem içerisinde birkaç defa gelen şirket yetkilileri İstanbul merkez bir tesis kurmayı planladığı ve bu bağlamda depo ve merkez inşası için arazi bakıldığı söyleniyor.

Kaynak : Takvim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER