Kılıçdaroğlu Hatay'dan seslendi: Çadır sorununu nasıl çözemezsiniz?

Depremin en çok hasar verdiği illerden olan Hatay'da açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, kentin acil sorununun çadır olduğunu söyledi. Depremin 17. gününde halen çadırsız insanların olmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu iktidarın hızla harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, kentin yeniden inşa sürecinde dokuya ve kültüre dikkat edilmesi gerektiğini belirterek şehirlerin ruhu olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu Hatay'dan seslendi: Çadır sorununu nasıl çözemezsiniz?

Depremin vurduğu Hatay'a giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada açıklamalarda bulundu. Kentte çadır sorununun devam ettiğini ve vatandaşların çadır istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidara seslenerek "Allah aşkına siz koskoca Türkiye'de bir çadır sorununu çözemezsiniz? Nasıl olur da çadır sorununu çözdük diye ortalıkta geziyorsunuz?" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kenetlerin ruhu vardır. Kentler binalar değildir. Kentlerin kültürleri vardır. Bugünden yarına oluşan kültürler değiller, yüz yılların süzgecinden geçip günümüze gelen kültürler. Kırsalda da vatandaşlarımız var dolayısıyla onların da sorunları var. 17 gün geçti çadır sorunu çözülmüş değil.

21.jpg

'BİZ ÇADIR ALMAYA HAZIRIZ'

Allah aşkına siz koskoca Türkiye'de bir çadır sorununu çözemezsiniz? Nasıl olur da çadır sorununu çözdük diye ortalıkta geziyorsunuz? Türkiye'de çadır üreten fiyatı ne olursa olsun herhangi bir üretici çadırı alıp deprem bölgelerine göndermeye hazırız.

'KENTİN DOKUSUNA İHANET ETMEDEN'

Havalar ısınacak daha farklı sorunlar çıkacak. İktidarın çok daha hızlı davranması lazım ama kentin kültürüne, dokusuna ihanet etmeden yol alması gerekiyor.

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER