Kızılay çadır dağıtmak yerine çadır satıyormuş: İnanmayanlar vardı belgesi çıktı

Deprem bölgesine hızlıca çadır yardımında bulunmadığı için tepki gösterilen Kızılay'ın, depremin ardından deposundaki çadırları para karşılığı sattığı iddiasını AHBAP Derneği doğruladı. Dernek, "2050 çadır için sözleşme yaptık. Hemen bölgeye yolladık" açıklamasında bulundu.

Kızılay çadır dağıtmak yerine çadır satıyormuş: İnanmayanlar vardı belgesi çıktı

Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği, Kızılay'ın depremin ardından derneğe çadır sattığı iddialarına ilişkin bir açıklama yayımladı. İddiaları doğrulayan dernek, "Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik" dedi.

AHBAP'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"6 Şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, Derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir.

Ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır.

O tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. En erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi.

2 BİN 50 ADET ÇADIR İÇİN SÖZLEŞME

Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik. Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan 1232 adet (8 tır) çadır öncelikle en yakın şehirler olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a; Ankara'dan da 918 adet (8 tır) çadır Hatay’a gönderilmek üzere 10 Şubat'ta yüklendi ve aynı gece dağıtıldı.

AFAD ile temasa geçildi ve çadırların dağıtımını yapma konusunda bilgi verildi. Ayrıca 5-6 gün sonrasına teslim edilecek çadırlarla ilgili görüştüğümüz diğer firmalara da çadır siparişi verildi ve satın alındı."

''SATIN ALALIM MI ALMAYALIM MI' LÜKSÜNE SAHİP DEĞİLDİK'

Ardından Haluk Levent de, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken “bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?” lüksüne sahip değildik olamazdık da. Ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru.

Birkaç saat sonra öğrendik. Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. Kızılay'ın alt iştiraki olan tüzel kişilikmiş. Kızılay da bu şirketten çadırları faturalı satın alıyorlarmış Ahbap da aynı yöntemle toplanan bağışlarla bu şirketten satın alma gerçekleştirmiştir. Zaten sitelerinde açıklama bulunuyor.

Ve Kızılay yetkilileri bana 'Bu toplanan paralarla hammadde ve kumaş satın alınıp tekrar çadır üretilip vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılıyor' dediler. Bilginize. Tüm süreç böyle yaşandı."

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yardım ve bağış toplama çalışmaları dolayısıyla toplum tarafından takdir edilirken, bazı kişilerce ise hedef gösterilen AHBAP Derneği'nin kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, bu sabah sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu.

Kızılay'ın AHBAP'a çadır sattığı iddialarının ardından Levent, paylaşımında, "Günlerdir günde 3 ya da 4 saat uyumuşluğum var. Erken uyumuşum. Kalktım. Ortalık yerle bir. AHBAP ekibi ile görüştüm. Süreci anlatan durumu şu anda tek tek adım raporluyorlar. Sabah 10.30’da açıklama yapacaklar. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmasın! Sabah 10.30'u bekleyelim" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER