Kovid-19 Karşı Aşı Çalışmalarıyla İlgili Gelişmeler, Turizmcileri Gelecek Sezon İçin Umutlandırdı

Kovid-19'a karşı aşı çalışmalarıyla alakalı gelişmeler, turizmcileri gelecek sezon için umutlandırdı.

Kovid-19 Karşı Aşı Çalışmalarıyla İlgili Gelişmeler, Turizmcileri Gelecek Sezon İçin Umutlandırdı

Geçen yıl parlak bir sezon geçiren ve yeni rekor beklentileriyle 2020'ye giren turizm sektörü, salgın sebebiyle istediği düzeyde bir sezon geçiremedi.

Türkiye'de devlet ve özel sektörün iş birliğiyle hayata geçirilen uygulamalar salgının etkilerini bir nebze de olsa ortadan kaldırdı. Geçen sezon ülke genelinde 15 milyon, "turizmin başkenti" Antalya'da 3,5 milyon turist ağırlandı.

Salgının önüne geçilmesi için farklı ülkeler ve firmalarca yapılan aşı geliştirme çalışmalarıyla alakılı haberler 2021 yılı turizm sezonu için beklentileri arttırdı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, sektörün 2020'de zor bir dönem geçirdiğini söyledi.

Böyle bir dönemde gelen turist sayısından çok açık kalan otel sayısına önem verdiklerini söyleyen Atmaca, "Rakip ülkelerde oteller kapanırken, biz turizm yaptık. 

Devlet ve özel sektör olarak el ele verdik, otellerimizi açtık, misafir ağırlamaya devam ettik. Böyle bir dönemde turizm yapabiliyor olmak çok büyük güç kaynağı. Kendimizle ne kadar gurur duysak azdır."

Atmaca, Güvenli Turizm Sertifikası uygulamasının hayata geçirilmesi, sektörün kısa sürede yeni koşullara adapte olması ve yurt içiyle dışına "güvenli-sağlıklı" tatil imajının hızlı bir şekilde verilmesi gibi çalışmaların önemli olduğunu dile getirdi.

Turizmde hareketliliği sağlayan başta yerli turist olmak üzere tüm tatilcilere teşekkür eden Atmaca, hiçbir tesiste çok büyük bir vaka olayı yaşanmadığını, alınan tedbirlerle turistlerin mutlu bir şekilde ayrıldığını belirtti.

Sektörün 2021 yılı için umutlu olduğunu söyleyen Atmaca, "Özellikle aşıyla alakalı gelişmeler, gelecek sezon için umutlarımızı yeşertiyor. 

Aşı konusundaki her olumlu haber, sektöre olumlu yönde yansıyor. Aşının, dibe vuran turizmi hızlı şekilde ayağa kaldıracağına inanıyoruz."

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz da aşı gelişmelerini turizm sektörünce yakından takip edildiğini söyledi.

Aşının bulunmasının sektöre moral verdiğini dile getiren Yavuz, "Herkesin kısa zamanda aşı olması mümkün değil ama tatile gidecekler aşı konusunda istekli olacaklardır. 

Ayrıca birçok ülke turistlere aşı kartıyla giriş izni verecek. Turizm treninin hızlanması ya da yavaşlaması tamamen aşıyla alakalı gelişmelere endeksli." 

Gelecek yıl 2020'den daha iyi olacağı yönünde görüşün hakim olduğunu söyleyen Yavuz, 2019 ile 2020'nin karışımı bir sezon beklediklerini söyledi.

Yavuz, 2021' yılında sağlık konusunda güvenli, inandırıcı ve kapasiteli ülkelerin tercihte öne çıkacağını söyledi.

İnsanlar seyahat etmeyi özledi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin de aşı çalışmaları olumlu etkilerini görmeye başladıklarını bildirdi.

Gelecek sezon için rezervasyon yaptıracak tatilcilerin de aşı çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Perçin, "Aşının bulunması ve giderek kullanımının yaygınlaşması rezervasyonları da olumlu yönde etkileyecek. Aşı, sektörümüz için son derece önemli bir konu." 

İnsanların uzun süredir tatile çıkamadığını ve seyahat etmeyi özlediğine dikkati çeken Perçin, salgın sebebiyle yaşadıkları olumsuz havayı atmak isteyenlerin de seyahate çıkmak isteyebileceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER