Kovid-19 Salgınıyla İlgili Dünyada Son 24 Saatte Yaşanan Gelişmeler

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 67 milyon 667 bini, virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyon 546 bin, iyileşenlerin sayısı 46 milyon 793 bine ulaştı.

Kovid-19 Salgınıyla İlgili Dünyada Son 24 Saatte Yaşanan Gelişmeler

Vaka sayısı Amerika'da 15 milyon 200 bin, Hindistan'da 9 milyon 695 bin, Brezilya'da 6 milyon 605 bin ve Rusya'da 2 milyon 488 bin.

Amerikan Başkanı Trump'ın avukatı Rudy Giuliani'nin Kovid-19 testi pozitif çıktığı duyuruldu.

Her yıl ocak ayında İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) (Davos Zirvesi), Kovid-19 salgın sebebiyle 13-16 Mayıs 2021'yılında Singapur'da gerçekleştirilecek.

İran Merkez Başkanı Abdunnasır Himmeti, Amerika'nın uyguladığı yaptırımlar sebebiyle şu ana kadar ülke dışından Kovid-19 aşısı satın alamadıklarını söyledi.

Yunanistan'da Kovid-19 sebebiyle 14 Aralık' tarihine kadar süreceği açıklanan genel karantina uygulaması 7 Ocak' tarihine kadar uzatılacağı bildirildi.

Hollanda'da salgın önlemlerinden dolayı zor bir dönemden geçen restoran ve kafe sahipleri hükümet karşıtı protesto düzenledi.

Avusturya’da 3 haftadır kapalı tutulan alışveriş merkezleri Noel öncesinde tekrardan açıldı.

Danimarka'da, 2,8 milyon kişinin yaşadığı 38 belediye kapandı.

Cezayir'de iç hat uçak seferleri başladı

Filistin hükümeti, salgının tırmanışa geçmesi sebebiyle işgal altındaki Batı Şeria'da 4 şehirde karantina uygulanması dahil olmak üzere bazı yeni önlemler aldı.

Endonezya, Çin’den ilk parti Kovid-19 aşısını teslim aldı. Devlet Başkanı Joko Widodo, Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech tarafından geliştirilen "CoronaVac" adlı aşıdan 1,2 milyon dozu kapsayan ilk sevkiyatın gerçekleştiğini belirtti.

Çinli ilaç şirketi Sinovac Biotech ise geliştirdiği aşının üretim kapasitesinin artırılması için Çinli bir şirketten 515 milyon dolarlık fon aldığını duyurdu.

Malezya Savunma Bakanı İsmail Sabri Yakub, sokağa çıkma yasağın devam ettiği bölgelerde şehirler ve eyaletler arası seyahatin yarından itibaren serbest bırakılacağını duyururken, Turizm, Sanat ve Kültür Bakanlığı, Kovid-19 sebebiyle bu yıl gelen turist sayısının geçen yıla göre yüzde 78,6 düştüğünü bildirdi.

Cezayir'de salgın sebebiyle 9 aydır yapılamayan uçak seferleri ilk aşamada iç hat uçuşlarıyla tekrardan başladı.

Kuveyt, salgın ve petrol fiyatlarında keskin düşüşlerin yaşandığı bir dönemde 6 ayda 1,92 milyar dinar (6,32 milyar dolar) bütçe açığı verdi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad’da ülkenin simgelerinden olan Faysal Camisi’nde namaz kılmak yasaklandı. Bir sonraki emre kadar namazlar caminin avlusunda kılınacak.

Zimbabve polisi, sınır kapılarında yolculara sahte negatif Kovid-19 test sonucu sattığı tespit edilen 2 kişiyi gözaltına aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER