Kovid-19 Salgınıyla İlgili Dünyada Son 24 Saatte Yaşanan Gelişmeler

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 58 milyon 779 bini, virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1 milyon 391 bini geçti.

Kovid-19 Salgınıyla İlgili Dünyada Son 24 Saatte Yaşanan Gelişmeler

Vaka sayısı Amerika'da 12 milyon 479 bin, Hindistan'da 9 milyon 129 bin, Brezilya'da 6 milyon 52 bin ve Fransa'da 2 milyon 127 bine yükseldi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, salgınla mücadelede tüm dünya toplumlarının teşhis, tedavi ve aşılara erişiminin garanti edilmesi gerektiğini ve bunların herkesin hakkı olduğunu söyledi.

İspanya'nın başkenti Madrid'in tarihi bit pazarı Rastro, Kovid-19 salgını sebebiyle kapalı olan kapılarını 8 ay sonra yeniden açtı.

Belçika'da Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerden sonra vaka sayılarındaki gerileme devam ediyor. Haftalık vakaların günlük ortalamalarını yayımlayan Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün verilerine göre, 12-18 Kasım haftasında ülkedeki günlük ortalama vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 21 azaldı ve 4 bin 165 oldu.

Dünya Sağlık Örgütü Kovid-19 küresel mücadele özel temsilcisi Dr. David Nabarro, Avrupa ülkeleri salgının ilk dalgasına tepkisiz kalmasından sonra ikinci dalganın yaşandığını belirterek, "Gerekli altyapı şu anda oluşturulmazsa önümüzdeki yılın başlarında üçüncü bir dalga gelecek."

Rusya'da Kovid-19'a karşı geliştirilmekte olan "Sputnik V" adlı aşının Amerikan ilaç şirketlerin üzerinde çalıştığı aşılardan daha ucuz olacağı iddia edildi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, G20 ülkelerine Kovid-19 salgınıyla mücadelede yoksul ülkelere yardım etme çağrısında bulundu.

Çin'de son günlerde giderek artan vakalar sebebiyle Singapur ve Hong Kong arasında 22 Kasım'tarihinden itibaren başlaması planlanan karantinasız uçuşlar iki hafta ertelendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER