Kritik MGK sonrası Yunanistan'a uyarı!

Kritik MGK sonrası Yunanistan'a uyarı! Her türlü aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğiz

Kritik MGK sonrası Yunanistan'a uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı 4 saat sürdü. Toplantının ardından yayınlanan bildiride Yunanistan'a tepki gösterildi. Bildiride "Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir." denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yayınlanan MGK bildirisinde Yunanistan hakkında, "Yunanistan'ın beyhude çabalarına karşı milletimizin menfaatlerinin muhafazası için her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz vurgulandı." ifadesi yer aldı.

Toplantı sonrası yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılması konusunda Yunanistan'ı teşvik eden çevreler aklıselime davet edilmiştir. Müttefiklik ruhuna aykırı olan bu karardan geri dönülmesi çağrısında bulunulmuştur. Yunanistan'ın beyhude çabalarına karşı milletimizin menfaatlerinin muhafazası için her türlü meşru yöntem ve aracı kullanmaktan imtina etmeyeceğimiz vurgulandı. Kıbrıs Türklerinin haklarının savunulması faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanarak, tüm ülkeler KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya davet edilmiştir. Ukrayna'daki savaşın sonlandırılmasına matuf adımların gecikmeksizin atılması gerektiği, Türkiye'nin barışın sağlanması için gayretini sürdüreceği ifade edilmiştir."

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER