Liderler Uzun Süren Seçim Kampanyasında Yoğun Mesai Harcadı

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanıyor, siyasi parti liderleri uzun süren seçim kampanyasında yoğun mesai harcadı.

Liderler Uzun Süren Seçim Kampanyasında Yoğun Mesai Harcadı

Türkiye, pazar günü yapılacak seçimlerde 30 büyükşehir, 51 il, 519 büyükşehir ilçesi, 403 ilçe, 386 belde belediye başkanı ile 50 bin 313 muhtar adayını belirleyecek.

Başta adaylar olmak üzere seçim sonuçları merakla beklenirken, siyasi parti liderleri ise kendi adaylarına oy istemek için yoğun bir kampanya dönemi geçirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim maratonunda 48 günde 57 il ve 14 ilçede yapılan mitinglerde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için miting maratonu 8 Şubat'ta Sivas'ta başladı.

Miting maratonuna 9 Şubat'ta Aydın'da devam eden Erdoğan, 12 Şubat'ta Kastamonu ve Çorum, 15 Şubat'ta Bursa, 16 Şubat'ta Edirne, 17 Şubat'ta da Afyonkarahisar ve Balıkesir mitinglerinde halka buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur ve Isparta mitinglerini 18 Şubat'ta, Denizli ve Manisa mitinglerini 21 Şubat'ta, Muğla mitingini 22 Şubat'ta, Kahramanmaraş mitingini 23 Şubat'ta, Kayseri ve Hatay mitinglerini de 24 Şubat'ta gerçekleştirdi.

Erdoğan, 25 Şubat'ta Yozgat ve Tokat, 26 Şubat'ta Giresun ve Erzincan, 28 Şubat'ta da Erzurum'daki mitinglerde vatandaşlara hitap etti.

Ardahan'da 1 Mart'ta vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, 2 Mart'ta Rize ve Trabzon'da halka seslendi.

Partisince 3 Mart'ta Ordu ve Samsun'da yapılan mitinglerde vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Mart'ta ise Zonguldak ve Bartın mitinglerine katıldı.

Malatya'da 6 Mart'ta halka seslenen Erdoğan, 7 Mart'ta da Mardin ve Siirt'teki mitinglerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart'ta Şanlıurfa, 9 Mart'ta Elazığ ve Diyarbakır, 10 Mart'ta ise Adana ve Mersin'deki mitinglere katıldı.

Şırnak ve Hakkari mitinglerini 11 Mart'ta gerçekleştiren Erdoğan, 15 Mart'ta Gaziantep'te, 16 Mart'ta da Tekirdağ'da vatandaşlara hitap etti.

MHP ile ortak mitingler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 17 Mart'ta, AK Parti-MHP ortak İzmir mitinginde halka seslendi. Erdoğan, aynı gün Antalya'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Erdoğan, 19 Mart'ta da partisinin Kocaeli ve Sakarya mitinglerine katıldı. Eskişehir ve Kütahya'da 21 Mart'ta vatandaşlarla buluşan Erdoğan, 22 Mart'ta da Konya ve Amasya'daki mitinglere iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Mart'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Ankara'da yapılan Cumhur İttifakı'nın Büyük Ankara Mitingi'ne katıldı.

Erdoğan, Bahçeli ile 24 Mart'ta Yenikapı'da yapılan Cumhur İttifakı'nın Büyük İstanbul Mitingi'nde de vatandaşlara hitap etti.

Ağrı ve Muş'ta 25 Mart'ta yapılan mitinglere katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mart'ta ise Van ve Adıyaman mitinglerinde halka seslendi.

Erdoğan, 27 Mart'ta Uşak, Bolu ve Düzce'deki mitinglere katıldı.

57 ilde miting yapan Erdoğan, bugün de Ankara'nın Haymana, Elmadağ ve Çubuk ilçelerinde halka seslenecek.

14 ilçede miting yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 5 Mart'ta Sancaktepe, Eyüpsultan ve Esenyurt'ta, 12 Mart'ta Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de, 16 Mart'ta Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu'nda, 19 Mart'ta da Üsküdar mitinglerinde vatandaşlarla buluştu.

İskenderun ve Belen'de 10 Mart'ta halka seslenen Erdoğan, 14 Mart'ta Ankara'nın Yenimahalle ilçesi ile 19 Mart'ta Zonguldak'ın Ereğli ilçelerinde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında yapılan toplantılara da katıldı. Bu kapsamda 10 Şubat'ta İstanbul Sandık Başkanları Buluşması, 13 Şubat'ta Ankara'da Türkiye Esnaf Buluşması, 9 Mart'ta Diyarbakır'da TÜGVA 5. Gençlik Buluşması, 12 Mart'ta İstanbul'da Büyük Sivaslılar Buluşması Programı, 26 Mart'ta İstanbul'da Büyük Trabzonlular Buluşması toplantıları yapıldı.

Kılıçdaroğlu Batman'dan başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Şubat'ta Batman'dan başlattığı seçim kampanyasında bugüne kadar 25 ile gitti.

Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 5 ilde iş birliğinde bulunduğu İYİ Parti ile ortak miting gerçekleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile Burdur'da, Aydın'da, Balıkesir'de, Kocaeli ve Antalya'da ortak mitinglerde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, bugün Bursa'da, 29 Mart'ta ise Manisa'da İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile ortak mitingde konuşacak.

Her ilde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ayrı ayrı toplantılarda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, partisi için kritik olarak adlandırdığı bazı illere ise birkaç defa ziyarette bulundu.

Kılıçdaroğlu bu kapsamda 7 defa İstanbul'u, 4 defa Ankara'yı, 3 defa Bursa'yı, 2 defa da Hatay ve Antalya'yı ziyaret yaptı.

Son günü Eskişehir ve Ankara'ya ayırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günü Eskişehir ve Ankara'ya ayırdı. Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta hem Eskişehir hem de Ankara'da partisinin adaylarına oy isteyecek.

Kılıçdaroğlu, kampanya döneminde ilçe ziyaretlerine de önem verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, başta İstanbul'un ilçeleri olmak üzere, İzmir'in ilçeleri ve Ankara'nın bazı ilçelerinde halkla buluştu. Kılıçdaroğlu, aralarında Dalaman, Marmaris, Bodrum, Çaycuma ve Nilüfer'in de bulunduğu çok sayıda ilçeye de gitti.

Bahçeli, Söğüt'ten başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sögüt'ten başladığı seçim çalışmaları çerçevesinde bugüne kadar 12 miting, 2 salon toplantısı gerçekleştirdi.

Seçim çalışmalarına 10 Mart'ta Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Bilecik'in Söğüt ilçesinde yaptığı mitingle başlayan Bahçeli, aynı gün Eskişehir'de salon toplantısı düzenledi.

Yozgat, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı, Aksaray, Nevşehir, Zonguldak, Manisa, Isparta, Tokat ve Adana'da mitingler düzenleyen Bahçeli, Antalya'da da yine salon toplantısı yaptı.

Partisinin Ankara'nın Etimesgut İlçe Seçim Ofisinin açılışını yapan Bahçeli, bugün de memleketi Osmaniye ile Mersin'de miting yapacak.

Beka" vurgusu

Bahçeli, ayrıca AK Parti ile kurduğu Cumhur İttifakı kapsamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara, İzmir ve İstanbul'da ortak mitinge katıldı.

Seçim çalışmalarına yönelik Star TV-NTV ile Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg-HT ortak yayınlarında soruları yanıtlayarak, gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, 29 Mart Cuma günü A Haber ve ATV ortak yayınına katılarak, gündeme dair soruları yanıtlayacak.

Miting konuşmalarında sık sık "beka" vurgusunu yapan Bahçeli, bu yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tam anlamıyla yerine oturması için de önemli olduğunu vurguladı.

Devlet Bahçeli, zaman zaman sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından gündemdeki siyasi gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Akşener 20 ile gitti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partisinin yerel seçim kampanyasını başlattığı tarihten itibaren 20 il ve 55 ilçede miting yaptı.

Akşener, şimdiye kadar Ankara, İstanbul, Samsun, Balıkesir, Mersin, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın, Trabzon, Erzurum, Manisa, Uşak, Bursa, Antalya, Kocaeli, Niğde, Adana, Muğla ve Düzce'de vatandaşlarla buluştu.

Bu zamanda aday tanıtım toplantılarına katılan, vatandaş ziyaretleri de yapan Akşener, esnaf buluşmalarını da gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER