Memur İçin Enflasyon Farkı Oluştu mu?

Ağustos ayı enflasyon rakamları yüksek çıkması ile birlikte milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü enflasyon farkına çevrildi. 

Memur İçin Enflasyon Farkı Oluştu mu?

Ağustos ayı itibariyle, iki aylık TÜFE rakamları 2.8'i geçti. Enflasyon farkı için, altı aylık enflasyonun yüzde 3.5'u geçmesi gerekiyor.

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Temmuz ayında yüzde 15,85 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkan enflasyonda yükseliş Ağustos'da devam etti. TÜFE, Ağustos ayında yüzde 2.30 artarken yıllık bazda yüzde 17.90 oldu.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 sene Ağustos ayında bir evvelki aya göre %6,60, bir önceki senenin Aralık ayına göre %25,32, bir önceki sene aynı ayına göre %32,13 ve on iki aylık ortalamalara göre %18,78 artış gösterdi.

ENFLASYON FARKININ DURUMU

Enflasyon rakamları yüksek çıkması ile birlikte gözler, enflasyon farkına çevrildi. Milyonlarca memur ve memur emeklisi artan enflasyon ile birlikte enflasyon farkı beklentisine girdi.

Ağustos ayı itibariyle iki aylık enflasyon ortaya çıktı. Temmuz ayında yüzde 0.55 Ağustos ayında da yüzde 2.30'luk enflasyon baz alınırsa iki aylık enflasyon rakamı yüzde 2.8 seviyesine ulaşmış oldu.

Memur ve memur emeklilerine 2018 senenin ikinci yarısı için yüzde 3.5 zam verildi. Enflasyon farkı için enflasyonun yüzde 3.5'u geçmesi gerekiyor.

Enflasyon bu hızda seyretmeye devam ederse, Eylül ayı enflasyon rakamları ile birlikte enflasyon farkı da oluşmuş olacak.

Kaynak : SGK Rehberi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER