Meteoroloji Uyardı! O Bölgeler de Kuvvetli Yağış Olacak

Yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Gümüşhane çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı az bulutlu, güneydoğu kesimleri az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Uyardı! O Bölgeler de Kuvvetli Yağış Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ise kuvvetli (30-50 km/sa) esecek. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere kısa zamanlı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışlar kentin doğusu ile boğaz çevresinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 27

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 29

Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 29

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı bulutlu 28

Diyarbakır: Açık 35 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER