Milyonlarca Emekliye Müjde: Hazırlıklar Tamamlandı

SGK, 12 milyon emekliye 4 bin 809 liralık avans için hazırlıkları tamamladı. Kamu bankaları ise emeklilere faizsiz kredi sistemiyle nakit desteği sağlamak için çalışma yapıyor.

Milyonlarca Emekliye Müjde: Hazırlıklar Tamamlandı

Emekliye ayrılıp, maaşının bağlanmasını bekleyenler için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir imkan sağlıyor. 

Yeni emekli olanlara verilecek avans imkanı kapsamı genişletilecek. Düzenleme hayata geçerse, tüm emekliler maaşlarını 3 katı kadar avans alabilecek. 

Kamu bankaları, emeklilere nakit desteği sağlamak için 'faizsiz kredi' hazırlığı yapıyor. Düzenleme hayata geçerse vatandaş, aylığını aldığı bankadan maaşın 10 katına kadar kredi kullanabilecek.

ESKİ EMEKLİ DE FAYDALANACAK

Avans miktarı, bağlanacak aylıklarda net asgari ücret 3 katını geçmemek üzere SGK tarafından belirleniyor. Yeni emekli bu sayede 4 bin 809 lira (1.603 x 3) avans alabiliyor. 

Maaş bağlanmasını bekleyenlerin imdadına yetişen avans formülünün, mevcut emeklilere de uygulanması gündemde. 

Yeni düzenleme kanunlaşırsa, tüm emekliler maaşını 3 katına kadar avans çekebilecek. Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Tasarıya göre; isteyen emeklilere SGK avans verecek. 

Emekliler, SGK'ya yazılı olarak başvurusunu yaparak maaşın 3 katına kadar avans isteyebilecek. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek.

MAAŞINI ALDIĞI BANKADAN

Faizsiz kredi için ise kamu bankaları çalışmaları devam ediyor. Kampanya kapsamında, emekliler maaşlarına göre belli miktarda kredi çekebilecek ve borcunu faizsiz olarak maaşlarından kesilecek taksitlerle geri ödeyebilecek. 

Yapılacak düzenlemeyle, emeklilere 10 maaşa kadar faizsiz kredi verilmesi öngörülüyor. Bu konuda kamu bankaları devreye girecek ve emeklilere kredinin yolu açılacak. 

Emekli, maaşını kredi veren bankadan alacak. Üst limiti 30 bin lira olacak.Taksit ödemelerinin sürdüğü dönemde emekliler maaşlarını krediyi veren bankadan alacak. Taksitler hesaptan kesilecek ve emeklinin ikinci bir işlem yapmasına da gerek kalmamış olacak. 

İKRAMİYE 16 AĞUSTOS'TA

Emeklilerin beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu. Bin lira ikramiye, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 16 Ağustos'ta, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos'ta ödenecek. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da bayram ikramiyesi ödemeleriyle emeklilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, “Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos'ta, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun.

Kaynak:Yeniakit

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER