Nöbetçi Noterlik Uygulamasına Vatandaşların İlgisi Büyük

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, "Noterlikler olarak, kolay, hızlı ve güvenli şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz. Nöbetçi noterlik uygulaması, sorunsuz işliyor. Hafta sonu nöbetçi noterliklerde en çok araç satış işlemi yapıldı.

Nöbetçi Noterlik Uygulamasına Vatandaşların İlgisi Büyük

Cin, yapmış olduğu açıklamada, Noterlik Kanunu'nun 5 Mayıs 1972'de kabul edildiğini, her sene 5 Mayıs'ta da Türkiye Noterler Günü'nün kutlandığını belirtti.

Bu seneki etkinliklerin Ankara'da 3-5 Mayıs'ta yapılacağını bildiren Cin, ülke genelinde görev yapan noterlerin yapılacak sempozyuma katılacağını, daha sonra gala yemeği ve çeşitli geziler yapılacağını anlattı. Cin, etkinliklerle noterlerin birlik ve beraberliğinin sağlanmasının hedeflediğini söyledi.

Türkiye'de bin 931 noktada noterliklerin olduğunu söyleyen Cin, teknolojik gelişmeleri takip ederek yeni uygulamaların hayata geçirildiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı ile yapılan çalışmalardan sonra noterliklerin, hafta sonu nöbetçi olarak hizmet vermelerine yönelik uygulamanın 6 Nisan'da hayata geçtiğini hatırlatan Cin, ilk nöbet haftasında 6 binin üzerinde işlem yapıldı. Cin, uygulamanın ilk ayında nöbetçi noterliklerdeki toplam işlem sayısı 37 bin 394'e ulaştı.

Dursun Cin, "Noterlikler olarak, kolay, hızlı ve güvenli şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz. Nöbetçi noterlik uygulaması sorunsuz işliyor. Hafta sonu nöbetçi noterliklerde en çok araç satış işlemi yapıldı.

İhtiyaç halinde, nöbetçi noterlik uygulamasının kapsamında genişlemeye gidilebileceğini dile getiren Cin, yoğunlukların yaşandığı yerlerde ihtiyaçların giderilmesi noktasında noterlerin üzerlerine düşeni yapacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER