O İki İlimize Hızlı Tren Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi tehdit etmenin kimsenin haddi olmadığını söyledi.

O İki İlimize Hızlı Tren Müjdesi

Trabzon’a hızlı tren müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 

Trabzon’a son 16 senede 29 katrilyon TL’lik yatırım yaptık. Eğitimde 2778 dersliği kazandırdık 2. Devlet Üniversitesini faaliyetini geçiriyoruz. Yurt binalarını yaptık. Trabzon Arsin ve Beşikdüzü’nde 2800 kişilik yurtları faaliyete geçiriyoruz.

41 bin kapasiteli Akyazı Stadı'nı hizmete sunduk. Avni Aker ve Akçaabat Stadı'nın bulunduğu yeri Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Projeler hazır. Adımları atacağız.

Sağlık alanında 46 adet tesisi kazandırdık. 1200 yataklı şehir hastanesi için çalışmalarımız sürüyor. 73 kilometre yola 140 km daha ilave ettik. 

Karadeniz sahil yolunda 6 adet tünel açıp hizmete soktuk. Dağları delerek yola devam ediyoruz. Hedef Kanuni Bulvarı'nda tamamlanan kesimleri etap etap hizmete açmak. Projenin tamamını 2 yıla bitiriyoruz. Zigana tünelini ve bağlantı yollarını da tamamlayacağız.

ERZİNCAN-TRABZON HIZLI TRENLE BULUŞUYOR

Etüt proje çalışmalarına başlayacağımız Erzincan-Trabzon hızlı tren hattını da tamamlayarak Trabzon’u hızlı tren ile buluşturacağız. Ayrıca, Uzungöl'ün durumu iyi değil. Burayı daha iyi hale getirmemiz lazım. Bu haliyle olmaz.

Kaynak : Yeni Şafak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER