O İlimizde Koronavirüs Önlemi! 9 Kasım'dan İtibaren

Hatay'da, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 9 Kasım'tarihinden itibaren kamu binalarına, banka şubelerine ve 250 personelden daha çok çalışanı bulunan özel işletmelere Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile girilebilecek.

O İlimizde Koronavirüs Önlemi! 9 Kasım'dan İtibaren

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Rahmi Doğan başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar söylendi:

"Vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlara girişlerinde zorunlu olarak Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanacaktır. Banka, elektrik, internet, su abonelikleri, posta dağıtım ve benzeri işlemleri yapan işletmelere, 250 personelden daha çok çalıştıran fabrika, atölye ve üretim tesislerine, alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacaktır.

Oturma kapasitesi 15 masadan daha çok olan ya da günlük giriş-çıkış sayısı 100 kişiden daha çok olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde HES kodu sorgulaması yapılacaktır.

Bu işletmelerde yapılan sorgularda riskli olan kişiler, sorgu yapan kurum ya da kuruluş tarafından yetkili makamlara ihbar edilecektir.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282'nci maddesi gereği idari para cezası uygulanmasına, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 195'inci ve 206'ncı maddeleri kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER