Patronların Asgari Ücret Talepleri

Asgari ücretin belirlenmesine yönelik, işçi, işveren ve diğer sendikaların çalışmaları sürüyor. 

Patronların Asgari Ücret Talepleri

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısının üçüncüsü de 20 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu toplantıda asgari ücretin belirlenmesi konusunda net bir fiyatın ortaya çıkacağı, kamuoyuna nihai asgari ücret miktarının yansıtılması bekleniyor. 

Milyonlarca vatandaş tarafından ilgi ve merakla takip edilen asgari ücret tespit komisyonunun toplantıları, işçiler kadar işverenleri de ilgilendiriyor.

Komisyon toplantısında, işçi, işveren ve devletin yanı sıra bazı sendikalar ve kuruluşlar da etkin rol oynayarak, gerekli pazarlık süreçlerini yönetiyorlar. Her iki paydaş için de optimum faydanın sağlanması adına çalışmaların yürütüldüğü yönünde ifadeler kamuoyuna aktarılıyor. 

Asgari ücret tespit çalışmaları konusunda işçilerin teklifleri olduğu kadar, işverenlerin de talepleri bulunuyor. İşverenlerin talepleri 20 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecek asgari ücret tespit komisyonunun üçüncü toplantısı öncesinde kamuoyuna yansıdı.

İşverenlerin asgari ücret talebi

İşveren kesiminin asgari ücret talebine yönelik miktarın 2000 TL olduğu aktarılıyor. İşçi ve sendikaların talep ettiği tutarın çok altında kalan bu talep, gündemde büyük tepki uyandırdı. 

İşçi ve sendikalar tarafından gündeme getirilen taleplerde, asgari ücretin 2500 TL olarak belirlenmesi gerektiği aktarılıyordu. Çok sayıda vatandaşın da sosyal medyada paylaşımları bu yöndeydi. 

Asgari ücret sürecine yönelik asgari ücret tespit komisyonu üçüncü toplantısını yarın gerçekleştirecek ve gündeme önemli açıklamalar yansıyacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER