Peş peşe kazaların ardından Bakanlık harekete geçti: KYK asansörlerine 'karekod'

Kaldığı KYK yurdunda ihmal sonucu düşen asansör nedeniyle hayatını kaybeden Zeren'in ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'karekod' sistemine geçileceğini duyurdu. Bakan Bak "Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek" dedi.

Peş peşe kazaların ardından Bakanlık harekete geçti: KYK asansörlerine 'karekod'

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda ihmal sonucu düşen asansör nedeniyle hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ardından yurtlardan peş peşe asansör arızası haberleri gelmeye devam etti. Geçtiğimiz günlerde Ordu'nun Fatsa ilçesinde üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda asansör halatları koptu. İçinde 4 öğrencinin bulunduğu asansör zemin kata çakıldı. Dün ise Konya'daki bir KYK yurdunda asansörün düşmesiyle bir grup öğrenci kat arasında kaldı.

Yaşanan asansör arızalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak asansörlere 'karekod' konularak geçmiş bakım sürecinin görülebileceğini duyurdu.

'BAKIM TAKVİMİ GÖRÜNECEK'

Ülkenin gençlerine daha dahil ve eşit şartlar sunmak için 22 yıldır çalıştıklarını belirten Bakan Bak, "Gençlerimizin sahip olduğu imkanları çoğaltmaya, onlara yeni fırsat kapıları açmaya gayret ediyoruz. Her sene bir öncekinden daha iyi koşullar hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Biz provokatörlerin gençlerimizle aramıza girmesine izin vermeden gençler için çalışmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek" diye konuştu.

'ASANSÖRÜN SON BAKIM TARİHİ 16 EKİM'DİR'

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet dileyen Bakan Bak asansörün bakım tarihleri hakkında bilgi verdi. Asansörün son bakım tarihinin 16 Ekim 2023 olduğunu söyleyen Bak şu ifadeleri kullandı:

"Acımız büyük. Zeren, hepimizin evladıydı. Bu kayıptan duyduğum derin kederi öncelikle ifade etmek isterim. Tüm tesislerimizde olduğu gibi Bakanlığımızın 830 yurdunda da periyodik asansör bakım ve denetimleri gerçekleşmektedir. Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nun asansör son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evraklar elimizde mevcut"

'SORUMLULAR ADALET KARŞISINDA HESAP VERECEKTİR'

Olayın artık adli makamlarda olduğunu söyleyen Bak, "Olay artık adli makamlardadır. Olan olay artık yargıya intikal etmiş, adli makamlardadır. Ben kamuoyunu ve siz değerli milletvekillerimizi bilgilendirme görevimi yerine getiriyorum. Evladımızı geri getirmeye kimsenin gücü yetmez ama sorumlular muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu olay üzerinden siyasi rant devşirilecek, suiistimal edilecek bir olay değildir. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suiistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır. Ama suiistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum. Sorumlular adalet önünde mutlaka hesap verecektir. Bu konuda biz yargının vereceği karara saygı duyacağız" diye konuştu.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER