Polis Alımı ve PÖH Alımı Hakkında Bakandan Flaş Açıklama

İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan açıklamalarda, zaman zaman polislerin sayısına, göre aldıkları noktalarda elde edilen başarılara, polis alımın ve sayısının arttırılmasındaki gerekliliklere yer veriliyor. 

Polis Alımı ve PÖH Alımı Hakkında Bakandan Flaş Açıklama

Özellikle hain FETÖ darbe girişimi nedeniyle EGM’ den uzaklaştırılan polislerin sayısı da düşünülerek, kurum bünyesindeki personel ihtiyacı kapatılmaya çalışılıyor.

Katıldığı bir panelde geçtiğimiz hafta soruları yanıtlayan Bakan Soylu, PÖH alımlarının beklendiğini, kadın adayların da ilan istediğini ifade eden bir vatandaşın sorusuna da yanıt verdi. 

Bu yanıtında, PÖH ve JÖH alımları gibi konuları sevdiğini, daha önceki alımlarda mevcut ihtiyaçların giderilmek amacıyla çok sayıda personel alındığını, PÖH düzeyinde net bir alım sayısı ya da tarihin söylenmesinin zor olduğunu aktardı. 

Bu 10 bin alımın hem erkek, hem de kızlarımız için olacak şekilde yayımlanma durumunun yalnızca sayılardan ibaret olmadığını, ciddi hesaplamaların yapılması gerektiğini ifade ederek; vatandaşlara biraz daha sabır uyarısında bulundu.

Biraz daha sabır

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında biraz daha sabırlı olunması gerektiğini aktararak, mevcutta bir ihtiyaç söz konusu olması halinde zaten ilanın yayımlanacağını, ancak böyle bir durum yokken önce polis alımı üzerinden daha sonra da PÖH’ e geçiş yapmak suretiyle işlemlerin yürütüldüğüne dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER