Prof. Dr. Naci Görür'den Maraş depremi sonrası uyarı: "Evinizi terk edin"

Maraş'ta sabaha karşı meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası bölgede çok sayıda bina yıkılırken, enkaz altında kalan yurttaşların olduğu açıklandı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yetkililere "Barajları kontrol" edin uyarısında bulunurken yurttaşlara ise "Evinizi terk edin" diye seslendi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Maraş depremi sonrası uyarı: "Evinizi terk edin"

AFAD'ın verilerine göre Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04:17'de gerçekleşen deprem ülkenin birçok noktasından hissedildi.

Depremin ardından açıklama yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu ise, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır' diye konuştu.

Bölgede enkaz altında kalanların ve can kayıplarının olduğu açıklandı.

NACİ GÖRÜR'DEN UYARILAR

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür yetkililere "Barajları kontrol" edin uyarısında bulunurken yurttaşlara ise "Evinizi terk edin" diye seslendi.

Görür şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi

Arkadaşlar, deprem bölgesinde iseniz evi terkedin. Artçı depremler büyük olacaktır, hasarlı evleriniz yıkılabilir. Geçmiş olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerim

Deprem bölgesindeki arkadaşlar, arabalarınızı kullanıp, trafiği kilitlemeyin. Sağlıklı iseniz evinizi terk edin varsa toplanma bölgelerine gidin. Evden çıkmadan elektriği, doğal gazı, suyu kapatın. Telf’lara sarılmayın, interneti tercih edin.

İlgililere sesleniyorum. Bölgedeki barajları kontrol ediniz

Bu depremden sonra Adana ve Hatay’a dikkat edilmeli. Yerel yöneticiler uyanık olmalı. Geçmiş olsun. Ölen insanlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara şifalar dilerim"

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER