Putin'in mega projesi denize gömüldü

Kerç Köprüsü'ne saldırı kamerada: Putin'in mega projesi denize gömüldü

Putin'in mega projesi denize gömüldü

Rusya ile Kırım yarımadasını birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nde bir patlama meydana geldi. Trafiğe kapatılan köprünün bir kısmı da çöktü. Patlamanın, bomba yüklü bir kamyonun havaya uçması sonucu gerçekleştiği iddialarının yanı sıra, petrol yüklü bir tankerin kaza sonucu havaya uçtuğu belirtiliyor. Rusya, köprü patlamasında 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'da inşa ettiği Kerç Köprüsü'nde bu sabah (8 Ekim 2022 Cumartesi günü) saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu köprünün bir kısmının çöktüğü ileri sürüldü.

Rusya, köprü patlamasında 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

RIA'nın yerel yetkililere dayandırdığı haberinde, "Kerç Köprüsü'nde ilk belirlemelere göre yakıt dolu bir tankerde patlama meydana geldi. Köprüde hasar oluşmadı" denildi.

Köprü üzerindeki trafik dururken, Ukrayna medyası ise Kerç Köprüsü'ndeki patlamanın bomba yüklü bir kamyonun havaya uçması sonucu gerçekleştiği aktarıldı.

Kerç Boğazı'ndan geçen köprüde demiryolu hattı da bulunuyor.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA: BU SADECE BAŞLANGIÇ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bunun sadece başlangıç olduğunu belirterek "Kırım, köprü, başlangıç. Yasa dışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya işgal ettiği yerleri terk etmeli" ifadesini kullandı.

Ukraynalı müzakereci ve Ukrayna'da iktidardaki siyasi partisi "Ukrayna Halkın Hizmetkarı" Başkanı David Arakhamia da köprüdeki patlama ile ilgili Telegram hesabından, "Rus kaçak inşaatı çökmeye ve alev almaya başladı. Nedeni basit, patlayıcı bir şey inşa ederseniz, er ya da geç patlayacak. Ve bu sadece başlangıç. Sonuçta, Rusya özellikle güvenilir inşaat konusunda başarılı değil." paylaşımında bulundu.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER