Reuters 'Sıkı takipçiler bile tercih değiştirdi' dedi: Deprem bölgesinde iktidara destek azalıyor

Deprem bölgesinde bir grup vatandaşla gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında seçime az bir süre kalmışken, bölgede iktidara olan desteğin azaldığı düşünülüyor. Depremden önce AK Parti'nin sıkı takipçisi olan vatandaşların, depremde görülen ihmalkarlık sebebiyle, "Artık iktidara oy vermeyeceğiz" açıklamalarının yanında, "Depremden sonra her şey değişti" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Reuters 'Sıkı takipçiler bile tercih değiştirdi' dedi: Deprem bölgesinde iktidara destek azalıyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin sonuçları onarılmaya devam edilmeye çalışıyor. Bu çalışmalarla birlikte iktidarın deprem sonrası müdahalesi için geç kalındığı eleştirileri de gündemden düşmüyor. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, deprem bölgesinde görüştüğü depremzedelerden daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verenlerin de tercihlerini değiştirdiğini yazdı.

Deprem bölgesinde 30’a yakın vatandaşla konuşan Reuters, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "en sıkı destekçilerinin" bile artık kendisine destek vermeyeceğini söylediklerini duyurdu.

"Türkiye'deki depremden kurtulanlar seçimde Erdoğan'a bağlılıklarını gözden geçiriyor" başlığını taşıyan haberde, Erdoğan’ın en sıkı destekçilerinin bile oy tercihini değiştirdiği aktarıldı.

İKTİDARIN TAVRI ÖFKE VE RAHATSIZLIK YARATTI

Yazılan haberde, iktidarın kurtarma çalışmalarında yavaş hareket edilmesi ve yetkililerin açıklamalarının rahatsızlık ve öfke yarattığı belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

"Reuters geçen hafta Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te yaklaşık 30 depremzede ile görüştü. Sonuna kadar Erdoğan’ı destekleyeceğini söyleyenler bile desteklerini sorguluyor” denildi. Kahramanmaraşlı bir öğrenci ismini açıklamadan Reuters’a konuşarak, “Fikrim tamamen değişti. AKP’liyiz fakat deprem bizim için her şeyi değiştirdi."

"HÜKÜMET HALK İÇİN ÇALIŞMIYOR"

Haberde, “Bölgede 2018’deki seçimlerde AK Parti ve MHP’ye yüzde 65 üstü oy geldi. Reuters’a konuşan birçok yurttaş, muhalefet partisinin adayını geç açıkladığını ve sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi milliyetçi kökenli bir adaya oy vereceklerini söyledi. 70 yaşındaki çiftçi Mehmet ise “Son 20 yılın hükümeti halk için çalışmıyor. Muhalefetin de göreve hazır olduğuna inanmıyorum. Ancak köklü bir değişikliğe ihtiyacımız var” denildi.

AK PARTİLİ YETKİLİ: ÖFKENİN FARKINDAYIM AMA...

Reuters'te yer alan habere göre, AK Partili yetkililer, güneydoğudaki seçmen tabanları arasındaki öfkenin farkında olduklarını, ancak bölgedeki konutları hızlıca inşa etmenin 2023 seçimlerini Cumhur İttifakı'na kazandıracağından emin olduklarını söyledi. AK Partili yetkililer, Altılı Masa'daki partilerin birbirinden farklı görüşlere sahip olması ve aralarındaki ihtilafların da Cumhur İttifakı'na seçimi kazandıracağını ileri sürdü.

Reuters'in iddiasına göre, bölge sakinlerinin dikkatini yıkılan şehirlerin kurulmasına ve yapılan konutlara "yeniden yönlendireceklerini" söyleyen AK Partili bir yetkili, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında kimsenin hızlı bir şekilde yapamayacağını vurguladı. Başka bir yetkili de 227 bin binanın yıkıldığı veya yıkılmak üzere olduğu bir bölgede yeni yapılan konutların tanıtımının yapılacağını söyledi.

Anketörlerin çoğunlukla afet bölgesindeki siyasi tercihleri araştırmaktan kaçındığını bildiren Reuters, ulusal anketlere göre, AK Parti'ye olan desteğin devam ettiğini ileri sürdü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER