Rusya Ukrayna'daki ana üssünü kaybetti

Moskova'nın Harkov'a atadığı bir yetkili tarafından bölgedeki Ukrayna ilerleyişini doğrulanmasının ardından savaşın Rus ana cephe hatlarından birinin ani çökmesiyle Rusya kuzeydoğu Ukrayna'daki ana kalesini terk etti.

Rusya Ukrayna'daki ana üssünü kaybetti

Son dakika haberi... Moskova'nın Harkov'a atadığı bir yetkili tarafından bölgedeki Ukrayna ilerleyişini doğrulanmasının ardından savaşın Rus ana cephe hatlarından birinin ani çökmesiyle Rusya kuzeydoğu Ukrayna'daki ana kalesini terk etti.

SELMAN CÖMERT

Rus kuvvetlerinin Harkov eyaletine bağlı İzyum'dan hızlı çekilişi, Mart ayında başkent Kiev'den geri çekilmeye zorlanmasından bu yana Moskova'nın en büyük yenilgisi oldu. Binlerce Rus askerinin mühimmat stoklarını ve ekipmanlarını terk ederek bölgeden kaçması altı aydır devam eden işgalde belirleyici bir dönüm noktası olabileceği iddia ediliyor.

Kremlin güdümündeki TASS haber ajansı, Rusya'nın savunma bakanlığının, komşu Donetsk'teki operasyonlara destek sağlaması için Harkov'daki birliklere çevreyi terk etme emri verdiğini söylediğini aktardı.

TASS'ın bildirdiğine göre, Rusya'nın Harkov'a atadığı yönetim başkanı, tüm sakinlere eyaleti tahliye etmelerini ve "hayatlarını kurtarmak" için Rusya'ya kaçmalarını söyledi. Görgü tanıkları, Moskova yönetimindeki topraklardan ayrılan insanların trafik sıkışıklığına neden olduğunu bildirdi.

Rusya'nın geri çekilme duyurusu, Ukrayna birliklerinin kuzeydoğu Ukrayna'da Rusya'nın tüm cephe hattını besleyen tek demiryolu merkezi olan Kupiansk şehrini ele geçirmesinden saatler sonra geldi. Bu, savaşın en yoğun muharebelerinden bazılarının baş gösterdiği cephe boyunca binlerce Rus askerinin aniden tedarikten kesilmesine neden oldu.

Reuters'te yer alan habere göre, Rusya yanlısı yetkililerin diğer bölgelerdeki zorlukları kabul ederek Ukrayna güçlerinin ilerlemeye devam ettiğini doğrulaması, doğu cephesinde kalan Rus mevzileri boyunca başka sorunlar da ortaya çıkabileceğinin işareti olarak görülüyor.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER