Sabiha Gökçen'de Uçak Pistten Çıktı... Uçuşlar Durduruldu

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, iniş yapmakta olan bir uçağın pistten çıkmasından dolayı uçuşlara kapatıldı. Uçakta 164 yolcunun güvenli şekilde tahliye çalışması yapıldı.

Sabiha Gökçen'de Uçak Pistten Çıktı... Uçuşlar Durduruldu

Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah Havalimanı'ndan İstanbul'a gelen Pegasus Havayollarına ait uçak, inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıktı.

Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olay sebebiyle pist, uçuşlara kapatıldı.

THY seferleri saat 15.00'e kadar durduruldu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçağın pistten çıkmasından dolayı THY'nin seferleri saat 15.00'e kadar durdurulduğunu bildirdi.

Ekşi, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15.00'e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Çağrı merkezimizden alternatif sefer planlamalarımız ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada ise şunlar söylendi:

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda özel hava yolu şirketine ait bir uçağın pistten çıkmasından dolayı ilgili meydanda uçuş operasyonları havacılık otoritesi tarafından ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.

Yaşanan durum sebebiyle 7 Ocak tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı seferlerimizde iptaller yaşanmaktadır. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler.

THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen 6 uçağından 5'i İstanbul Havalimanı, biri ise Ankara'ya yönlendirildi.

İstanbul Valiliği: Yolcular güvenli şekilde tahliye edildi

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise Birleşik Arap Emirlikleri Sharjah -İstanbul seferini yapan özel bir hava yolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün Saat 09.43'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa zaman sonra kötü hava şartlar sebebiyle pist dışına çıktığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER