Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Adım! HES Çağrı Merkezi ve Sosyal Medya Hesapları Açıldı

Kovid-19 salgınıyla mücadelede sürecinde hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulamasına dair çağrı merkezi ve sosyal medya hesabı oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Adım! HES Çağrı Merkezi ve Sosyal Medya Hesapları Açıldı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadelede sürecinde hayata geçirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına dair vatandaşlardan gelecek soru, görüş ve öneriler için çağrı merkezi ve sosyal medya hesabı oluşturuldu.

Vatandaşlar, HES uygulamasıyla alakalı yaşadıkları sorun, görüş ve öneriler için 7 gün 24 saat, "0850 477 04 77" numaralı çağrı merkezini arayabilecek, "twitter.com/_hayatevesigar" adresinden sorularını yöneltebilecek.

HES uygulamasıyla vatandaşlar, yaşadıkları bölgede veya gitmek istedikleri lokasyondaki risk durumunu ve hastalık yoğunluğunu harita üzerinden görebiliyor.

Uygulama ile ayrıca, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market ve duraklar gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de vatandaşların bilgisine sunuluyor.

Geliştirilen akıllı algoritmalar sayesinde, uygulamada yakınların onayları doğrultusunda ailelerini veya yakınlarını listelerine ekleyebilen vatandaşlar, onların da riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor.

Türkiye Günlük Kovid-19 tablosu gibi bilgilerle seyahatlerde kullanılan HES Kodu da uygulama üzerinden alınabiliyor.

Güvenli Alan uygulamasıyla vatandaşlar, bulundukları mekanlardaki kişi sayısı ve riskli kişi sayısını da görebiliyor.

Uygulama üzerinden yapılabilecek ihbarlarla da maske, artı sosyal mesafe veya hijyen kurallarına uymayan işletmelerin denetlenmesi sağlanabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER