SON DAKİKA: Herkesin beklediği asgari ücret zammı belli oldu!

Herkesin beklediği asgari ücret zammı belli oldu! Temmuz zammıyla birlikte asgari ücret 5.500 TL oldu

SON DAKİKA: Herkesin beklediği asgari ücret zammı belli oldu!

SON DAKİKA: Uzun süredir Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan asgari ücret zammında bütün detaylar netleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücret zammını açıkladı. 2022'nin başında 4.253 TL olan asgari ücrete %30 oranında zam yapıldı. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere net asgari ücret tutarı 5.500 TL oldu! İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA! 8 milyon vatandaşı ilgilendiren asgari ücret zammı resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarda Cuma gününü işaret etmişti. Madrid dönüşünde kameralar karşısına geçen Erdoğan, asgari ücret zammı hakkındaki detayları anlattı. Buna göre yeni asgari ücret 5.500 TL oldu!

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRETE %30 ORANINDA ZAM YAPILDI! YENİ ASGARİ ÜCRET 5.500 TL OLDU

Asgari ücretteki artış Temmuz ayından itibaren geçerli olacak! Aynı şekilde asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni asgari ücret için de geçerliliğini koruyacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET ZAMMINI AÇIKADI

Asgari ücret zammını açıklamak için kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle;

"Türkiye ekonomik tuzaklara rağmen ekonomik programını başarıyla uygulamaktadır. Küresel ekonomik dengeler nedeniyle yeni bir durumla karşılaştık. Kurdaki ve enflasyondaki yükseliş olarak bu durumu yaşadık. Tüm dünyanın en öncelikli sorunu da budur. Ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklıdır. Ancak ekonomik işleyişe etkisi aynıdır. Yatırım, istihdam ve büyüme esasına dayalı ekonomi programımız uyguluyoruz. Terörle mücadelede çok iyi seviyeye geldik. Ekonomik olarak da ülkemizi küresel fırtınadan en az zararla çıkartma niyetindeyiz. Türkiye hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de imkanlarını herkesle paylaşan bir ülke olarak öne çıkmıştır. Her alanda üretimi destekleyerek çarkların durmasına müsaade etmedik.

Asgari ücret komisyonumuzun çabalarıyla emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi bir tarihi artışı gerçekleştirmiştik. Bu yükü işverenin üzerine de yıkmadık. Tüm maaşların asgari ücretler kadar aldığımız vergileri almaktan da vazgeçtik.

SON DAKİKA | YENİ ASGARİ ÜCRET 5 BİN 500 TL OLDU!

Bakanlığımız talimatımızla asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Çalışma sonunda yeni bir asgari ücret belirledik. Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yaparak, yeni asgari ücreti net 5 bin 500 lira olarak belirledik. İşverenlere de 100 TL olarak destek verilecektir."

BAKAN BİLGİN: ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMAYA DEVAM EDİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları şöyle;

"Çalışanlarımızı koruyacak bir müdahaleye ihtiyaç olduğu dahilinde görüş bildirdiniz. Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Türk devleti çalışanlarını korumaya devam edecektir. İşçilerimizi ve emeklilerimizi koruyacak niteliğe ulaştık ve size arz ettik. Asgari ücretten vergi alınmamaya devam edecek."

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamaları;

"Bütün imkanlarımız seferber ettik. Rakam konusunda bütün imkanlarımızı zorladığımızın bilinmesini isterim. Esas hedefimizin ortalama ücretin artması olması. Açıklanan rakam yıl sonunda tekrar değerlendirilecek. Ülkemiz için hep beraber en iyisini nasıl yapabiliriz diye bu konuya bakıyoruz. Bu çok olumlu bir resimdir. 3'lü mutabakat çok kıymetlidir. Asgari ücretten vergi alınmamaya devam edecektir. Yeni asgari ücret hayırlı olsun."

MYNET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER